Postoje neki snovi koji se iznova i iznova ponavljaju, a ako ste ikada sanjali da letite, kasnite ili ulazite u praznu sobu – niste jedini.

sreca sloboda snovi

Iako možda zvuči smiješno, događaji iz vaše podsvijesti reflektuju se na stvarne događaje u vašem životu, a Lauri Levenberg, profesionalni analitičar snova, otkriva kako.

LETENJE

Snovi letenja najčešći su kod djece, ali nažalost, kako starimo, sve su rjeđi jer sa godinama shvatamo koliko život zapravo može biti težak. Ipak, i u zrelijim godinama ovaj san se može pojaviti pogotovo kada se osjećate zadovoljno i srećno. Kada sanjate da letite, to znači da ste upravo shvatili da će se neki vaši bitni ciljevi ostvariti ili da ste konačno skinuli sa leđa neki teret koji vas je sputavao.

KAŠNJENJE NA BITAN DOGAĐAJ

Ovo je uobičajen san za ljude čiji posao je povezan sa rokovima, novinarski na primjer. Ovaj san vas zapravo upozorava i stavlja u najgori mogući scenario da biste se u realnom životu bolje pripremili i završili sve na vrijeme. Takođe, kod ljudi koji su po prirodi nestrpljivi, ovaj san predstavlja refleksiju njihovog uma.

UMIRANJE

Ovakvi snovi jako su uznemirujući jer je žalost koju doživljavamo u snu veoma realna. Oni najčešće znače promjene u životu i završetak nekog poglavlja. Ako sanjate da neko vama drag umire, to nije upozorenje, već refleksija vaših osjećanja prema onome kroz šta ta osoba prolazi. Ako je pak vaša smrt tema sna, ne treba da brinete. Ovaj san označava samo promjenu kroz koju trenutno prolazite.

PARTNER VAS VARA

Ako sanjate da vas vaš partner, supružnik ili neko emotivno značajan vara, onda san ističe vaše nesigurnosti i vaše strahove da ćete biti napušteni. Osjećate podsvjesnu sumnju u vjernost vašeg partnera. Vama nedostaje pažnja u vezi ili bi on ili ona morali biti više i češće nježni prema vama. Alternativno, vi osjećate da niste ispunili očekivanja drugih, pa se zbog toga javlja strah od kontrareakcije, to jest od toga da će vas on/ona ostaviti i potražiti osobu koja će bolje ispuniti njegove/njene potrebe.

VOZITI AUTO

Voziti auto simbolizuje da vi imate ili želite aktivnu ulogu prema životu i ne želite da dopustite da on prolazi bez vaše kontrole. San u kome vozite svoj automobil kroz vodu ili auto pada u vodu pokazuje da ste na emotivnom putovanju, a može ukazivati i na osjećanja žaljenja ili tuge nad neostvarenim ciljevima. San u kome se vaš automobil prevrnuo podrazumeva da vas neke značajne prepreke spriječavaju u postizanju ciljeva. Osjećate da sve u vašem životu zavisi od nečije milosti ili nemilosti. Ako ste sanjali da vaš automobil neće da upali ili da se pokrene, znači da se osjećate nemoćni u nekim situacijama.