Nadlijetanjem helikoptera i svečanim postrojavanjem učesnika i vozila, na graničnom prelazu kod Loznice završena je taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije "Drina 2016".

zdruzena vjezba policija srpske i srbije

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić čestitali su danas pripadnicima policija uspješnu obavljenu vježbu, koja je pokazala zajedništvo. "Vježba je pokazala da ne može da bude granica, jer ni terorizam nema granica", naglasio je Dodik.

zdruzena vjezba policija srpske i srbije

Vježbi su prisustvovali i premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

Vježba je bila podijeljena u tri dijela - eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

zdruzena vjezba polica srpske i srbije

Vježbi je prisustvovalo oko 200 policajaca Republike Srpske i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila.

Na vježbi dvije policije pokazana je snaga i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da se odgovori na sve bezbjednosne izazove.

zdruzena vjezba policija srpske i srbije zdruzena vjezba policija srpske i srbije zdruzena vjezba policija srpske i srbije