Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uplatiće 6.000 KM pomoći za šestoro djece - članova međuopštinskog saveza slijepih i slabovidih lica Trebinje-Ljubinje.

milorad dodik

Ovim se, kako su nam potvrdili u ovom Savezu, Dodik priključio akciji prikupljanja pomoći za školarce koji su članovi ovog udruženja, a kojima je zbog teškog materijalnog stanja potrebna pomoć u nabavci odjeće, obuće i specijalnog školskog pribora i udžbenika za narednu školsku godinu.

"Kontaktirali su nas iz Kabineta predsjednika Republike Srpske sa namjerom da uplate određena sredstva", kazao je Čedomil Mucović, sekretar Saveza slijepih i slabovidih lica Trebinje-Ljubinje.

On je dodao da su im iz Kabineta predsjednika saopštili da će sredstva biti uplaćena kada iz Saveza bude dostavljena neophodna dokumentacija.

"Prijatno smo iznenađeni ovim gestom", rekao je Mucović.

Mucović se zahvalio i svim pojedincima, udruženjima i kolektivima koji su već uplatili novac, a posebno medijima koji su na visokom nivou ispratili ovu akciju.

Akcija će trajati do 25. septembra, a novac se može uplatiti i u kafe slastičarni Saveza slijepih, gdje će donatori dobiti odgovarajuću priznanicu o doniranim sredstvima.