Uprava Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ zaposlila je po jedno lice iz četiri porodice bez zaposlenja iz Trebinja koje imaju po šestoro djece.

prijem radnika het

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je novinarima da će porodice odlučiti da li će raditi očevi ili majke.

On je istakao da će Uprava preduzeća sugerisati i ostalim državnim i privatnim preduzećima da se bar jedan član iz višečlanih porodica zaposli, napominjući da se previše priča o natalitetu, ali da je socijalni momenat pomalo zaboravljen.

U narednih nekoliko dana prvi put na posao iz porodične kuće Novčić krenuće LJubinka, majka šestoro djece, koja kaže da je neizmjerno zahvalna direktoru Mišeljiću, koji je imao sluha za žene koje su rodile više djece.

"Prijatno sam jutros bila iznenađena pozivom da dođem na razgovor u HET i našoj višečlanoj porodici, u kojoj niko ne radi, buduća primanja će mnogo značiti", kaže LJubinka, koja ima troje punoljetne i isto toliko maloljetne djece.

Aleksandar Milojević kaže da će on prihvatiti zaposlenje u ovom preduzeću, jer supruga mora da se brine o šestoro maloljetno djece.

Upravi HET-a i direktoru Mišeljiću veliku zahvalnost što će njegova višečlana porodica imati bar jedno sigurno mjesečno primanje uputio je i Savo Kurajica, koji je poželio da bude što više ovakvih ideja.

Među primljenima na posao u HET je i Tonka Ratković, koja je rodila šestoro djece.

"Hvala direktoru Mišeljiću i kompletnom kolektivu čiji ćemo i mi biti članovi od 5. septembra", istakla je Tonka.