Sudija Vesna Stanković-Ćosović donijela je u utorak odluku da vještak psihijatar ipak pregleda Daku Pikulu (29), optuženog za podstrekavanje na ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), pišu "Nezavisne"

demanti bovan djeric

Cilj je da bude utvrđeno da li je on duševno bolestan, odnosno da li može da prati suđenje, što je novi obrt u ovom procesu.

Svakako je zanimljiva i činjenica da je, samo dan ranije, Pikulin advokat Milorad Ivošević zatražio vještačenje nad njegovim klijentom, ali je taj zahtjev naišao na crveno svjetlo Okružnog suda Banjaluka, gdje se proces vodi.

Ćosović-Stankovićeva tada je ispričala da odbrana može sama da odredi vještačenje, ali da to sud ne smatra potrebnim, da bi potom, kako je kazala, na osnovu medicinske dokumentacije ipak odredila psihijatrijsko vještačenje.

Upravo je u ponedjeljak advokat Ivošević ustvrdio da je njegov klijent nesposoban za dalje suđenje, dok je optuženi tvrdio da ga u zatvoru, kako kaže, truju raznim lijekovima, kao i da je "normalniji od normalnih".

Iznenađenjima nije bilo kraja, pa je tako Ivošević prekjuče zatražio od Sudskog vijeća da ga razriješi dužnosti da brani Pikulu te je rekao da se on i njegov branjenik ne slažu, a potom je juče odustao od tog zahtjeva.

Sudski proces protiv Pikule, inače nekadašnjeg šefa Kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, prebačen je u Banjaluku, pošto je optuženi ujedno sin Milosava Pikule, sudije  Okružnog suda u Trebinju.

Nadležno tužilaštvo tereti Pikulu da je nagovorio optuženog Miljana Ratkovića da ubije kik-boksera.

Oružje kojim je izvršeno ubistvo, prema optužnici, sakrio je Radovan Andrić.

Pikula je, podsjetimo, uhapšen u avgustu prošle godine u policijskoj akciji koju su sproveli Sektor kriminalističke policije i Sektor policije CJB Trebinje, zajedno sa timom MUP-a RS. Nekoliko dana prije Pikule uhapšen je i Ratković, a prije toga je "pao" i Andrić.

Đerić je, podsjetimo, ubijen u maju prošle godine sa više hitaca iz automatskog oružja i od zadobijenih povreda preminuo.