Vladika Grigorije, prema usaglašenom protokolu Skupštine grada Trebinja i Crkvene opštine, nije trebao da se obrati na Trgu slobode za krsnu slavu grada i Sabornog hrama - Sveto Preobraženje Gospodnje, već ispred i u Sabornom hramu, tvrdi gradonačelnik Slavko Vučurević, prenosi Radio Trebinje. slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

On je demantovao i spekulacije u medijima o odgovornosti Gradske uprave što besjeda vladike Grigorija na Trgu slobode nije bila ozvučena.

Mikrofon, prema tvrdnjama Vučurevića, nije radio zbog tehničkih problema sa bežičnom komunikacijom, što nije bio organizacioni propust, dodajući da mu je tehnički rukovodilac na koncertnoj bini i ozvučenju objasnio da zbog velikog prisustva mobilnih telefona sat i po vremena nije mogao da uspostavi internet vezu preko koje ide prenos zvuka.

Gradonačelnik Trebinja je kazao da ga naknadna tumačenja ovog događaja ne iznenađuju, posebno ne ona koja dolaze od strane političkih subjekata.

Podsjećamo, čim je vladika Grigorije počeo sa besjedom na Trgu slobode, mikrofon je prestao sa radom, a proradio je nakon što se svečana litija uputila ka Sabornom hramu.

Vladika Grigorije je kazao da uopšte nije važno da li je tokom njegove besjede povodom Preobraženja, kod Spomenika oslobodiocima na Trgu slobode u Trebinju, mikrofon bio namjerno isključen ili ne, već da je važno da je okupljeni narod čuo njegovu poruku mira, zajedništva, ljubavi i preobražaja.