U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, češćim u prvom dijelu dana, a poslijepodne na jugu i jugoistoku Hercegovine.

kisa pljuskovi

Dnevna temperatura vazduha biće od 17 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

Obilna kiša jutros pada na istoku Krajine i u centralnim predjelima, dok je na krajnjem sjeverozapadu suvo, a grmljavinskih procesa ima od Sarajevsko- romanijske regije do donjeg Podrinja.

Tokom dana će padavine slabiti, mjestimično će i prestati na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu, uz djelimično kidanje oblaka, ali će prema večeri ponovo biti oblačno sa slabom mjestimičnom kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na krajnjem istoku ostaje oblačno uz kišu povremeno, a na jugu će biti promjenjivije, sa sunčanim intervalima, a poslijepodne i sa pljuskovima i grmljavinskim procesima.

Duvaće slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini umjerena bura.

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Klekovača i Kneževo 11 stepeni Celzijusoavih, Manjača i Mrkonjić Grad 12, Šipovo i Sokolac 13, Krupa na Vrbasu i Brod 14, Istočno Sarajevo, Ugljevik, Čemerno, Doboj, Banjaluka, Prijedor i Novi Grad 15, Bijeljina i Zenica 16, Foča, Bileća i Rudo 17, a Trebinje 22 stepena Celzijusova.