Šou nalik američkim sapunicama priredili su jutros Dako Pikula (29), optužen za naručivanje ubistva trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), i njegov advokat Miodrag Ivošević, piše "blic".

dako pikula

Advokat je zatražio od banjalučkog Okružnog suda da izvrši psihijatrijsko veštačenje Pikule, jer je, prema njegovoj procjeni, optuženi nesposoban za dalji tok suđenja. U isto vrijeme Pikula je prekidao svog advokata govoreći: „Ja sam potpuno normalna osoba, ali me u zatvoru truju raznim lijekovima“.
Sudija Vesna Stanković Ćosović odbila je ovaj zahtjev advokata, objasnivši da je u stalnom kontaktu sa zatvorskim ljekarima čiji nalazi govore da Pikula nema zdravstvenih smetnji, te da redovno prima terapiju.

- Ja sam prije dolaska u zatvor imao pritisak kao pilot, a sada zaspem tokom šetnje - dobacivao je Pikula.

Advokat je zatim zatražio izuzeće sudije Stanković Ćosovićeve, a o ovom zahtjevu raspravljaće Krivično vijeće Okružnog suda u Banjaluci, koje će, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, najvjerovatnije odbiti zahtjev advokata.

Republičko tužilaštvo tereti Pikulu da je nagovorio optuženog Miljana Ratkovića da ubije Đerića. Oružje kojim je izvršeno mučko ubistvo, prema optužnici, sakrio je Radovan Andrić (19).

Sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, ujedno i sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.