Košarkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na debiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pobjedom nad Francuskom.

kosarkasice srbije

Nakon pobjede u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti prošle godine, Srpskinje su ponovo savladale Francusku, ovog puta rezultatom 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21).

Srpkinje su sjajno ušle u meč i u prvoj dionici napravile 8 poena prednosti, da bi u drugoj četvrtini pale pa je došlo do egala. Nakon toga uslijedile su dvije sjajne četvrtine Srpskih košarkašica.

Meč je prelomljen od 25. do 28. minuta kada su aktuelne evropske prvakinje napravile nevjerovatnu seriju 16:0 (53:40), prije svega zahvaljujući trojkama Petrović, Čađo i Radočaj.

Izambarnice Marine Maljković nisu imale većih problema da sačuvaju prednost za veliko slavlje, i osmu medalju Srbije na Olimpijskim igrama.

Bronzu izabranicama Marine Maljković donijela je prije svega jaka odbrana, a i napad je mnogo bolji bio nego u polufinalu protiv Španije.

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović ovim nastupom se oprostila od dresa Srbije.

Najefikasnija u pobjedičkom timu bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, Ana Dabović je imala 11, a po 10 Danijel Pejdž i Sonja Petrović, dok je kod Francuske najbolja bila Endene Mijem sa 18.