Na sinoćnji govor gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića povodom krsne slave grada i Sabornog hrama, te skandiranje nekolicine građana, danas je saopštenjem za medije reagovao i Gradski odbor SNSD-a.

snsd-logo

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje najoštrije osuđuje sinoćnji nastup odlazećeg gradonačelnika Slavka Vučurevića i njegovih desetak pratilaca koji nemaju stalna zaposlenja, a koji su sa Trga slobode skandirali i vrijeđali predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali i postidili i ponizili sve građane Trebinja.

Vučureviću nije bila sveta krsna slava grada Trebinja i Sabornog hrama, pa je nemogavši da suzbije svoj primitivizam i bahatost pokušao da ukalja najsvečaniji dan u godini - Sveto Preobraženje Gospodnje koje tradicionalno okuplja hiljade građana iz Trebinja, ali i drugih gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i inostranstva.

Umjesto da se sa svojim sugrađanima veseli i bude dostojan domaćin za slavu, odlazeći gradonačelnik govornicu je iskoristio kao da je predizborni miting, dok je desetak njegovih pratilaca, postrojenih oko Babićeve česme sa mikrofonima, po zadatku skandiralo njegovo ime i stvaralo lažnu sliku da to čine građani Trebinja.
Kao da to nije bilo dovoljno pa je Vučurević nepotrebno angažovao redarsku službu u litiji, koja je gurala, šikanirala i psovala građane.

Na ovaj način Vučurević je pokazao da ne poštuje srpske običaje, tradiciju, niti da je dobar domaćin.

Gradski odbor SNSD-a Trebinje smatra skandaloznim i isključenje mikrofona episkopu ZHIP gospodinu Grigoriju tokom njegove tradicionalne besjede ispred Dučićevog spomenika "Oslobodiocima Trebinja" na Trgu slobode.
Tražimo od nadležnih institucija da se hitno riješi ovo pitanje i utvrdi krivac za propuste tokom organizacije najznačajnije manifestacije u Trebinju.

Hvala svima koji su na dostojanstven način učestvovali u obilježavanju slave Grada i Hrama sa željom da nas okupira sabornost, jedinstvo, razum i prijeko potrebna sloga.