Obraćanje gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića sinoć na Trgu slobode, povodom krsne slave grada i Sabornog hrama, te skandiranja nekolicine građana, izazvalo je danas lavinu negativnih komentara.

mikrofon

Trebinjci sa kojima smo razgovarali sa prezirom gledaju na dešavanja koja su stavila etiketu na najsvečaniji dan u našem gradu.

Ipak, najviše zabrinjava da je skandiranje "Slavko" i "Mile lopove", koje je bilo upućeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku tokom govora Slavka Vučurevića, unaprijed inscenirano.

Tome u prilog idu i mikrofoni koji su postavljeni na nekoliko mjesta u publici, a kako bi se stvorio utisak da masa uzvikuje navedene riječi, a ne nekoliko pojedinaca.

Od jutros, tim povodom, na adrese brojnih medija stigle su fotografije koje dokazuju postojanje mikrofona na Trgu slobode, dok je na bini stajao gradonačelnik Vučurević.

Preobraženske svečanosti prošle su sa još jednom ružnom porukom. Naime, dok se vladika Grigorije pripremao za besjedu, mikrofon je prestao da radi.

Za sada nema zvaničnih informacija zbog čega se to dogodilo, ali je isto tako bilo očigledno da je ozvučenje proradilo odmah nakon što je vladika završio svoju besjedu, a Vučurević počeo svoj govor.

mikrofon