Lomljenjem slavskog kolača ispred Gradske uprave, nastavljeno je obilježavanje krsne slave grada Trebinja, koja je i ove godine okupila veliki broj gostiju iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore.

lomljenje slavskog kolaca gradska uprava

Slavski kolač presjekli su vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Čestitajući čelnicima grada i svim građanima Trebinja krsnu slavu, vladika Grigorije je istakao da je ovo veliki dan za naš grad, te Gradskoj upravi poželio uspjeh u budućem radu.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je podsjetio na značajne projekte koji su realizovani u Trebinju, te najavio otvaranje 1.500 radnih mjesta, asfaltiranje preko 30 ulica, te izgradnju dva tržna centra.

"Mislim da svi prepoznaju da se ovaj grad mijenja iz godine u godinu. U Trebinju je u izgradnji sedam hotelskih kapaciteta, a biće položeni i kamen temeljci za dva tržna centra", kazao je Vučurević, podsjećajući na značaj izgradnje "Grada sunca" Rodoljuba Draškovića i njegovih konditorskih pogona.

On je najavio i potpisivanje niza ugovora, kojima će biti povećana poljoprivredna proizvodnja, ali i otvaranje fabrike koja će zaposliti oko 200 radnika.

"Budžet grada Trebinja za 2016. godinu je projektovan na 25 miliona KM i najveći je u istoriji naše lokalne zajednice. Prvih šest mjeseci pokazuje da smo ga ispunili sa 50 odsto", naveo je Vučurević, podsjećajući na donacije koje je grad Trebinje dobio od različitih međunarodnih donatora.

Poslije lomljenja slavskog kolača, delegacija grada Trebinja položila je vijenac na Spomenik oslobodiocima Trebinja od 1914-1918. godina.

lomljenje slavskog kolaca gradska uprava