Sajmom meda i vina, u Trebinju su danas počele Preobraženske svečanosti organizovane povodom krsne slave grada i Sabornog hrama - Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

sajam meda i vina trebinje 2016

Sajam, koji nosi naziv "Trebinje 2016", otvoren je u ulici Jovana Dučića u centru grada, a okupio je 28 pčelara i 15 vinara sa područja Trebinja.

Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je kazao da je Trebinje prepoznatljivo po dobrim vinima i medu što govore i mnogobrojna osvojena priznanja i medalje na sajmovima kako u regionu, tako i u Evropi i svijetu.

"Vama dragi sugrađani na ovom blaženom danu i ovom blaženom mjestu prezentujemo ono što je od Boga najbolje u Hercegovini i Trebinju, a to su med i vino", kazao je Vučurević.

sajam meda i vina trebinje 2016

Na sajmu su, kao i prethodnih godina, uz med i vino predstavljeni i drugi pčelinji proizvodi – melem od meda, propolisa, ljekovite masti na bazi meda, te domaći likeri i rakije.
U okviru Sajma priređen je prigodan program hercegnovske gradske muzike i mažoretkinja.

U okviru Preobraženskih svečanosti, u Gradskoj upravi u 18.00 sati biće održano predstavljanje knjige „Životi i sjećanja – srpski dobrovoljci u Rusiji 1914 – 1918“, autora dr Milana Mićića, dok će pola sata poslije biti otvorena izložba fotografija iz knjige „Tvrđava u Aradu – logor srpskih interniraca u Velikom ratu“, autora Stevana Bugarskog.

Program obilježavanja krsne slave našeg grada i Sabornog hrama, u večernjim časovima će biti nastavljen u Muzeju Hercegovine.

sajam meda i vina trebinje 2016

sajam meda i vina trebinje 2016