Na više lokacija u Trebinju danas je, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, počela izgradnja sedam kuća čija je vrijednost oko 220.000 KM.

kuce izbjeglice trebinje

Početak radova obišao je danas Radovan Grujić - pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, koji je tom prilikom istakao da je rok za izgradnju kuća 90 dana.

"Sredstva za izgradnju ovih stambenih jedinica obezbijeđena su iz donatorskih sredstava, a radiće se po principu ključ u ruke", kazao je Grujić, koji se sastao sa predstavnicima izbjeglih Srba iz Hrvatske koji će dobiti novi krov nad glavom.

On je kazao da su korisnici budućih kuća upoznati sa procedurama koje su provedene u prethodnom periodu, dodajući da je ovaj regionalni projekat u završnoj fazi.

Za Jovana Perotića izgradnja kuće značiće rješavanje najvažnijeg životnog problema. Više, kaže, neće morati da bude podstanar, a njegova porodica ponovo će osjetiti toplinu sopstvenog doma.

"Kad se izgradi kuća, neće više biti podstanarskog života, muke i patnji. Dobio sam zemljište, ali nisma imao novčanih sredstava da izgradim kuću", kaže Jovan, koji živi sa suprugom i troje djece.

On se posebno zahvalio predstavnicima Vlade Republike Srpske, koji su i ovoga puta ispunili obećanje dato izbjeglim porodicama.