Ronioci Ronilačkog kluba "Posejdon" danas su iz korita rijeke Trebišnjice uspješno izvadili trenutnu tromblonsku minu - ubojito eksplozivno sredstvo koje je juče pronađeno ispod Kamenog mosta.

tromblon trebisnjica

Tokom akcije vađenja, za saobraćaj je bio zatvoren Kameni most, a ovu vrstu granate iz rijeke su izvadila tri ronioca, člana pomenutog kluba.

Nakon uspješno izvedene akcije, tromblon su preuzeli pripadnici Civilne zaštite, koji su ga bezbjedno odnijeli u centar za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava.

"Akcija vađenja tromblona je bila neplanirana i vanredna, a radi se o trenutnom tromblonu iz proteklog rata", istakao je Dušan Medan, vođa A tima Civilne zaštite našeg grada za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava.

tromblon trebisnjica

Tokom akcije su bili prisutni i pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje i Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja.

Ronioci su danas nastavili akciju čišćenja korita Trebišnjice između dva mosta, koju su organizovale Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ i Centar za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/.

tromblon trebisnjica