Maksim Skoko i još pet političkih partija ispred sebe je stavilo jasan zadatak - vrijeme da se Milanu Radmiloviću iz SDS-a u Gacku zahvali na dosadašnjem radu i sa novim ljudima, energijom i idejama ova opština izvede iz dugogodišnjeg sivila.

maksim skoko gacko nacelnik

Podršku Skoku danas su svojim potpisima na koalicioni sporazum dali predstavnici opštinskih odbora SP-a čiji je Skoko kandidat za načelnika opštine Gacko, SNSD-a, Ujedinjene Srpske, Izvorne srpske demokratske stranke i Saveza za demokratsku Srpsku /SzDS/.

Skoko je istakao da koalicioni sporazum nije podrška samo njemu, već svim građanima Gacka, ističući da su bezidejnost, nedostatak energije i dugogodišnja neuspješna vlast SDS-a u ovom mjestu glavni razlozi zbog čega će građani ove lokalne zajednice 2. oktobra izabrati novo rukovodstvo koje već sada ima šta da ponudi Gačanima.

maksim skoko gacko nacelnik

„Moramo da promijenimo logiku vladanja Gackom i ulaganja u ovu opštinu. Vrijeme je da lokalna vlast uspostavi normalne odnose sa republičkom vlasti i sa Rudnikom i termoelektranom Gacko, te da postane bolje mjesto za investiranje“, poručio je Skoko i dodao da je neophodno da Gacko dobije privredne i infrastrukturne projekte koje zaslužuje.

On je kazao da ne želi prazne priče niti da daje obećanja, već je istakao da će uložiti svoje i znanje najbolje izabranog tima da zajedno doprinose razvoju Gacka, da stvore uslove da mladi nakon završenog fakulteta ne traže mjesto za život i rad van ove opštine, već da se u nju s radošću vraćaju.

„Gacko nema kanalizaciju, vodosnabdijevanje nije završeno, a centar grada liči na scene iz ratnih filmova. Ne treba puno pričati o Gacku, već gledati u budućnost i ići u rješavanje ovih problema“, jasan je bio Skoko.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je danas da su predstojeći lokalni izbori u Gacku, poslije rata, najozbiljniji trenutak u kome građani imaju šansu da izaberu najkopetentniju osobu, Maksima Skoka, koji će voditi ovu opštinu i uhvatiti se u koštac sa višegodišnjim neriješenim problemima.

maksim skoko gacko nacelnik

On je izrazio uvjerenje da će i današnje potpisivanje koalicionog sporazuma partija koje podržavaju Skoka, uroditi plodom i da će zajedničkom energijom i snagom ove organizacije doprinijeti da Skoko nakon 2. oktobra pokaže svoju snagu i liderstvo, te sa svojim timom Gacko uredi onako kako to zaslužuju njegovi stanovnici.

„Mi želimo da u narednom periodu spojimo aktivnosti opštine sa naporima koje čini Vlada Republike Srpske i njene institucije zajedno sa Rudnikom i termoelektranom Gacko, da izgradimo novu termoelektranu i da na taj način doprinesemo efikasnijem i boljem razvoju ove Hercegovačke opštine“, rekao je Đokić.

U apsolutnu pobjedu Skoka siguran je i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, koji je naglasio da građani Gacka imaju veliku priliku da poprave status ove opštine unutar Republike Srpske.

maksim skoko gacko nacelnik

„Imati resurs kakav je Rudnik i termoelektrana Gacko i budžet Opštine, a ne iskoristiti ga za svaku porodicu je sramno. Zbog takvih i sličnih stvari očekujemo da Maksim Skoko ubjedljivo pobijedi i da bude velika većina u Skupštini opštine Gacko“, rekao je Petrović.

Narodni poslanik i član Predsjedništva SNSD-a Srđan Milović je istakao da je Skoko ima neupitnu podršku od te političke partije, jer smatraju, kako je rekao, da posjeduje i ljudske i stručne kapacitete i da će kao čelni čovjek opštine Gacko pokrenuti procese razvoja i izgradnje, procese otvaranja prema investitorima, te stvoriti timove koji će raditi na dobrobit svakog građanina opštine Gacko.

Predstavnici koalicionih partija koje će na predstojećim izborima podržati Skoka za načelnika su poručili da je on njihov izbor, da vjeruju da je on čovjek koji može da ispuni njihova očekivanja i u djelo sprovede zacrtane ideje, jer je svoje sposobnosti već godinama unazad dokazao kao rukovodeći kadar u energetskom sektoru.

maksim skoko gacko nacelnik

maksim skoko gacko nacelnik