Stanovnici opštine Nevesinje su zaslužili da nakon 25 godina vlasti SDS-a dobiju novi i energičan tim na čelu sa SNSD-om koji će raditi na dobrobit svih građana, te riješiti goruća pitanja ove lokalne zajednice, poručeno je danas na predstavljanju kandidata SNSD-a za načelnika ove opštine Milenka Avdalovića.

snsd nevesinje kandidat za nacelnika

Koalicioni sporazum o podršci Avdaloviću danas su potpisali predstavnici lokalnih odbora Socijalističke partije /SP/, Demokratskog narodnog saveza/DNS/, Ujedinjene Srpske, Srpske napredne stranke /SNS/ i Nezavisne liste mladih.

Poslije dvije i po decenije, građani Nevesinja su zaslužili da im se napokon riješi problem vodosnabdijevanja, ali i da se počne sa stvaranjem uslova za dolazak investitora koji će pokrenuti propalu nevesinjsku privredu.

„Već pedesetak godina suočavamo se sa problemom vodosnabdijevanja što je nedopustivo. Sljedeći prioritetan zadatak biće otvaranje samoodrživih radnih mjesta, kako mladi ne bi i dalje napuštali ovo mjesto“, obećao je Avdalović.

On je kazao da su neophodne nove investicije u proizvodnom sektoru, ističući da je republička vlast u posljednjih desetak godina mnogo investirala u opštinu Nevesinje kako u energetiku, tako i u infrastukturu, ali da se baš opštinska vlast nije trudila da investira i stvori bolje uslove za život.

Avdalović je sa žaljenjem konstatovao da je Nevesinje jedna od rijetkih opština koja nema spomen obilježje iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, napominjući da je ova opština skupo i krvavo platila slobodu, pa će ga iz tog razloga izgraditi u prvoj godini vlasti.

On je najavio da će SNSD sa koalicionim partnerima na izborima pobijediti demokratskim sredstvima, kao i da će svakog uvažavati, voditi fer i korektnu kampanju.
Predstavnici koalicionih lokalnih partija su jedinstvenog stava da je Avdalović pravi čovjek koji ima vizuju za razvoj ove lokalne zajednice i za koga vjeruju da može da ispuni očekivanja građana Nevesinja.

kandidat snsd za nacelnika nevesinja milenko avdalovic

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Ognjen Kuljić je istakao da ova stranka od Avdalovića očekuje da se maksimalno angažuje na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

„Želimo da se zaustavi odliv stanovništva iz i onako male opštine jer nemaju osnovnih uslova za život. Vrijeme je da se ovakva situacija promijeni i da na čelo opštine dođu ljudi koji će se energično uhvatiti u koštac sa nagomilanim problemima“, poručio je Kuljić.

Predsjednik OO DNS-a Miljan Đerić je naveo da ova partija u potpunosti podržava Avdalovića, jer vjeruju u njegove ambicije i vizuju za bolje i uspješnije Nevesinje.
Puno podršku Avdaloviću dao je i OO SNS, čiji je predsjednik Miljan Buha rekao da planovi i vizija kandidata SNSD-a imaju potencijal da Nevesinjcima stvore bolje uslove za život i nova radna mjesta.

I predstavnici Nezavisne liste mladih su u Avdaloviću prepoznali čovjeka čiji se, kako kažu, planovi poklapaju sa njihovi.

Predstavljanju načelničkog kandidata prisustvovao je i narodni poslanik Ilija Tamindžija.

snsd nevesinje kandidat za nacelnika Pogledajte video prilog iz Centralnih ATV vijesti!