Igor Gudelj je pobjednik 16. skokova sa Kamenog mosta u rijeku Trebišnjicu, koji su sinoć održani u Trebinju, odluka je žirija ove tradicionalne manifestacije.

16 skokovi sa mosta

Njemu je pripala nagrada od 300 KM, koju je obezbijedila Turistička organizacija grada Trebinja.

Drugoplasirani je Vuk Andrić kome je pripala nagrada od 200 KM koju je obezbijedila Vila Pergola, a treće mjesto i nagradu od 100 KM koju je obezbijedila picerija L'sašon osvojio je Bojan Šukić.

Igor kaže da je pobjedu posvetio dugogodišnjem predsjedniku žirija ove manifestacije profesoru Igoru Anđeliću, koji je nedavno preminuo.

"On nam je svima ostao u srcima kao veoma dobra osoba, zato mu posvećujem ovu pobjedu", kazao je Gudelj.

16 skokovi sa mosta

Dodao je da je presudno na njegovu pobjedu uticalo to što je skakao ne razmišljajući o istoj.

"Došao sam tako ležerno, da uopšte nisam razmišljao o pobjedi i nagradama. Došao sam da se dobro zabavim, kao i svi ostali takmičari", istakao je Igor, dodajući da je ove godine koliko-toliko Trebišnjica bila podnošljiva sa svojih oko 13 stepeni.

Predsjednik žirija Mićo Andrić kaže da su pri ocjeni najboljeg skoka bili izlazak na most, pozdravi publici i žiriju, let do vode i sami ulaz u vodu.

16 skokovi sa mosta

"Ovi skokovi su jedinstveni po tome što je lasta koja se skače u Trebinju, po meni, prava lasta, za razliku od one mostarske", rekao je Andrić.

U donošenju odluka Andriću su pomogli dr Tiho Ratković, dr Nino Grkavac, Besim Šehović, Miroslav Šarenac, Simeon Dučić, Gordan Mišeljić i Milan Gurović.

16 skokovi sa mosta (1)

Skokove su tradicionalno organizovali ugostiteljski objekti uz samu Trebišnjicu, a ove godine su okupili sedam takmičara.

Manifestaciju su pomogli, između ostalih, grad Trebinje, HET, Elektroprivreda…