Kroz svoje knjige evocirao je uspomene na protekli život u Trebinju. Hroničar jednog vremena, pravnik i novinar Ljubiša Anđelić napisao je novu knjigu, ovoga puta pod naslovom "Zlatna ogrlica".

ljubisa andjelic

Iako se tek pojavilo u našem gradu, Ljubišino novo djelo već je "obišlo ruke" mnogih znatiželjnih Trebinjaca, a ovo mu je 13. knjiga u amanet rodnom gradu.

U 26 naslova, uglavnom kolumni iz Glasa Trebinja, Anđelić otkriva zanimljive priče o Trebinjcima koje bude čitalačko interesovanje, a našim sugrađanima otkrivaju malo poznate informacije, koje su bile skrivene u istoriji grada.

ZAŠTO BAŠ ZLATNA OGRLICA?

Kako nam je rekao Ljubiša, i ovo je priča za sebe, koja je dobila počast da bude novi naslov njegove knjige. Naime, radi se o priči za koju je Anđelić tek nedavno čuo, a govori o Dejanu i Njemici Korneliji, koji su se upoznali u Cavtatu.

Ona razvedena, a on mladić koji je volio avanture po moru, posebno one sa ljubavnim epilogom. I poslije svih avantura - a u knjizi ćete saznati kakvih, na rastanku mu je poklonila zlatnu ogrlicu, po težini nimalo laku i za muški vrat.

Kasnije, ispostaviće se, dobro mu je došla za studije. Da nije bilo zlatne ogrlice vjerovatno ni Dejan ne bi postao ekonomista. Malo po malo, prodavao je dio po dio ogrlice i finansirao sebi jedan dio studija u Beogradu...

O KNJIZI I AUTORU

Na prednjoj strani korice knjige nalazi se "Portret Adele Bloh Bauer" Gustava Klimta, a knjiga je štampana u 300 primjeraka.

Izdavač i štampa pripisana je Grafomarku iz Laktaša.

Ljubiša Anđelić se rodio u Trebinju. Završio je pravi fakultet. Dugo godina se bavio novinarstvom. Od 2000-te objavio je 13 knjiga. Prošle godine obilježio je pola vijeka publicističke djelatnosti.

Živi i piše u rodnom gradu.