Neobična inicijativa stigla je u trebinjsku skupštinu. Grupa građana od predsjednika je zatražila da u salu što prije unese dvosjed za odbornike Socijalističke i Parije ujedinjenih penzionera.

trebinjska skupstina

“Da se ugradi dvosjed pošto ima tu odbornika koji sjede na dvije stolice i istovremeno pružaju podršku tamo na jednoj strani, a ovamo su na drugoj strani. Tako da nekome je to zasmetalo. Neko ne voli licemjerje”, kaže nezavisni odbornik Nebojša Rudan.

Ta ideje i nije uznemirila penzionere. To što su prije nekoliko dana potpisali koalicioni sporazum sa SNSD – om, a u skupštini i dalje podržavaju Slavka Vučurevića za njih je stvar principa, a ne političkog licemjerja.

“Partija ujedinjenih penzionera je na svom gradskom odboru 2012. godine donijela odluku da uđe u skupštinsku većinu, da učestvuje u skupštinskoj većini. Taj sporazum poštuje i taj će sporazum poštovati do kraja mandata ove skupštinske većine”, rekao je Đoko Tarana, odbornik PUP-a.

I dok penzioneri nude kakvo takvo objašnjenje za svoje ponašanje socijalisti ne žele pred kamere. Njihov odbornik Slobodan Mrdić kaže da za koalicioni dogovor sa Petrovićem još nije čuo i da se ponaša u skladu sa stavovima stranke. Ni PDP-u izgleda ne smetaju dvostruki aršini. Socijalistima i penzionerima i dalje pružaju ruku. “Ono što je nama važno je da su oni dio skupštinske većine grada Trebinja i nadam se da će biti i dio skupštinske većine poslije 2.oktobra sa nama ponovo u daljem radu”, rekao je Zoran Anđušić, odbornik PDP-a.

Na skupštinskom zasjedanju SNSD, DNS i NDP se ni danas nisu pojavili. Oni se i dalje drže priče da su sjednice nelegalne i da će sud, za koji mjesec, ionako poništiti sve gradske odluke.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!