Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ raspisalo je danas konkurs za upis kadeta šeste klase osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije u Jedinicu za osnovnu obuku - Policijsku akademiju Banjaluka.

Policija specijalci rs

U šestu klasu osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije biće upisano 40 kadeta sa kojima će MUP Republike Srpske zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza.

Konkursom su propisani opšti i posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava - da ima najmanje 18, a najviše 25 godina, da je fizički i psihički sposoban za rad i da posjeduje vozačku dozvolu "B" kategorije.

Kandidati koji ispunjavaju uslove treba da prođu testiranje u ekstremnim psiho-fizičkim uslovima, takozvani dril, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Dodatne informacije o konkursnoj proceduri zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsko obrazovanje /www.education.muprs.org/ i u Jedinici za osnovnu obuku - Policijskoj akademiji na brojeve telefona 051/333-651 i 051/333-606, kao i na Jutjub kanalu MUP-a Srpske.