Fasada zgrade državne apoteke u samom centru Trebinja neće biti adaptirana u cjelini, a predstavnici grada, iako su bili obećali, sa stanarima nisu obavili pregovore kako bi cijeli objekat dobio novi izgled.

zgrada trebinje fasada

Ovo tvrde stanari zgrade u bivšoj Bilećkoj ulici, ističući da su dobili informaciju da će angažovani radnici uraditi samo dio fasade gdje je postavljena skela.

"Kako su naložili radnicima, uradiće samo dio koji gleda na Glavnu ulicu, a ostatak će i dalje da ostane u oronulom stanju", tvrde stanari.

Oni kažu da su im se ranije obraćali predstavnici Gradske uprave, najavljivali sastanak kako bi se postigao dogovor o zajedničkom finansiranju adaptacije fasade, ali da je na kraju sve ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Sastanak nije održan, a zbog čega - stanari tvrde da ne znaju. Krivca vide u gradskoj upravi, čiji predstavnici ih nisu pozvali da se dogovore kako bi i njihova zgrada u cjelosti dobila novu fasadu.

S druge strane, u nadležnom gradskom odjeljenju nismo uspjeli da dobijemo zvaničan komentar na tvrdnje stanara ove zgrade u centru grada.

Preko telefona nam je poručeno da oni nemaju šta da komentarišu izjave stanara, te da je problem u finansijskim sredstvima(?). Nisu željeli da nam potvrde da li su se sastajali sa stanarima kako bi se dogovorilo finansiranje adaptacije fasade.

Podsjećamo, grad Trebinje je obezbijedio 100.000 KM za adaptacije fasada u centru grada. Prvo su urađeni objekti u vlasništvu grada, a nakon toga počelo se sa radovima na objektima u privatnom vlasništvu.

Prema ranijim izjavama gradonačelnika Slavka Vučurevića, prioritetne fasade privatnih objekata trebale bi da budu rekonstruisane u finansijskom omjeru 50/50 odsto.

ISTI SLUČAJ I SA ZGRADOM RADIJA

Zgrada Centra za informisanje i obrazovanje - objekat u gradskom vlasništvu, okrečena je samo sa strana koje su vidljive sa Glavne ulice, dok je strana okrenuta prema parkingu Travunije ostala bez nove boje.