HERCEGOVAČKI MARKO MILJANOV – Priređeno književno veče dr Dragana Kovača

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 10. 08. 2016. - 8:53h

U Narodnoj biblioteci u Trebinju sinoć je priređeno književno veče našeg Trebinjca – dr Dragana Kovača, na kojoj je predstavljeno pet njegovih djela proze.

Knjizevno vece dr dragana kovaca

O Kovačevom literarnom stvaralaštvu govorio je književnik Šćepan Aleksić, koji je tom prilikom istakao da je veoma rijetko da jedan pisac počne da stvara književna djela u šestoj deceniji života, a, s druge strane, za tri godine godine napiše pet proznih knjiga.

„To je osobina talentovanih i vrijednih pisaca, koji pišu lako, razumljivo, brzo i savremeno. Hercegovina je u doktoru Kovaču dobila svog Marka Miljanova“, kazao je Aleksić.

On je dodao da Kovač kreira kvalitetan i zanimljiv zaplet, što kod čitaoca iznova podstiče želju da čita dalje.

Aleksić je kazao da Kovač za glavne ličnosti uzima likove iz stvarnog života, koristeći istinu koju dorađuje i prerađuje, te opisujući događaje iz teških i zlosrećnih vremena – iz perioda krvave srpske istorije.

Knjizevno vece dr dragana kovaca

Kovač je počeo da piše želeći da zabilježi porodičnu tragediju u proteklom ratu, smatrajući da će to biti njegovo prvo i posljednje djelo.

Međutim, kroz nekoliko godina nastalo je čak pet proznih knjiga.

Ugledni ljekar urgetne medicine, ujedno i književnik, Kovač kaže da nema neke posebne povezanosti sa ove dvije oblasti.

„Do dva sata medicina, poslije dva sada književnost“, kaže dr Kovač.

Kovač je objavio romane „Dnevnik nesna“ i „Pismo papi“, te zbirke pripovijedaka „Izložba kliničkih slika“, „Epitaf“ i „Nepotpisane priče“

 

Posjetioci su imali priliku da čuju i audio interpretacije Kovačeve pjesme „Ručni sat“ i mini-drame „Galerista“, te odlomke iz romana „Pismo papi“, koje je kazivao novinar Ratomir Mijanović.

Promociju su organizovali Narodna biblioteka Trebinje i SPKD „Prosvjeta“, odbori u Trebinju i Bileći.

TAGOVI:

Komentari

Čuj Marko Miljanov!? Ti meni vojvodo, a ja tebi serdare…Šta još nećemo čuti u ovom našem napaćenom Trebinju…Čovjek koji je u isto vrijeme obavljao dvije direktorske funkcije, da se poredi sa simbolom časti i junaštva. FUJ !

Odgovori

Nije sedlo za magareta

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja