Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je Narodni sabor na Zubačkim Ublima kod Trebinja uvijek njegovao duh zajedništva i spajao bratske narode.

proslava na zubackim ublima 2015

"Lijepo je vidjeti Crnogorce i Hercegovce zajedno, ljude koji su ovdje zajedno živjeli, zajedno se borili i čuvali svoju slobodu", istakao je Ivanić sinoć na skupu.

On je rekao da na prijateljstvo i njegovanje dobrih odnosa sa prijateljima iz susjedne Crne Gore mnogo polaže gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić istakao je da se na osnovu poruke zajedništva, koja se šalje sa ovog saborovanja gdje su dizane bune i ustanci, može zaključiti da se vrijedi boriti za slobodu, a iz te borbe stvarana je i Republika Srpska.

On je istakao da se ovim saborovanjem čuva uspomena na junake prošlih vremena koji su raspirili iskru slobode.

"Treba da se veselimo, slavimo život i naš narod, te da stvaramo bolju budućnost našoj djeci", poručio je Bosić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević podsjetio je da se na Zubačkim Ublima Hercegovci i Crnogorci okupljaju vijekovima, ističući da ova dva bratska naroda i danas okupljaju iste ideje.

Saborovanju na Zubačkim Ublima prisustvovali su i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, Dejan Jovanović iz kabineta predsjednika opštine Herceg Novi, predstavnici istočnohercegovačkih opština i narodni poslanici i odbornici iz ovih krajeva.