Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ objavile su javni tender za izbor izvođača radova za izgradnju zatvorenog bazena na Abazovini, za šta je ovo preduzeće obezbijedilo deset miliona KM, potvrdio je direktor HET-a Gordan Mišeljić.

gordan miseljic

Bazen će imati olimpijske dimenzije 50x25 metara, kao i mali pomoćni bazen, a biće izgrađen iz vlastitih sredstava HET-a, najavio je Mišeljić, dodajući da građani Trebinja već 50 godina očekuju izgradnju ovog objekta.

On je kazao da će se bazen graditi na osnovu ranijih građevinskih dozvola neposredno uz postojeći otvoreni olimpijski bazen "Banje", a u okviru sportskog kompleksa Abazovina.

"Mi smo spremni, ukoliko Skupština grada Trebinja donese odluku, da zatvoreni bazen napravimo u 'Gradu sunca', a ne na Abazovini", naveo je Mišeljić, napominjući da će izgradnja bazena biti najznačajnija investicija HET-a koja će otpočeti u ovoj godini.

Mišeljić je najavio da će uskoro početi i radovi na izgradnji rezervoara na Vrelom oku, čime će se poboljšati kvalitet pijaće vode i stabilnije snabdijevanje građana Trebinja.

Nastaviće se i sa realizacijom projekta izgradnje sistema za navodnjavanje Mokrog, Petrovog, dijela trebinjskog polja i vodozahvata zubačkog platoa, istakao je Mišeljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Za narednu godinu Mišeljić je najavio izgradnju šetališta do manastira Tvrdoš, što će, kako je kazao, biti HET-ov  dodatni doprinos razvoju i uređenju Trebinja.

HET KROZ BROJKE

U protekle dvije godine HET je sav novac iz dobiti uložio u investicije na području istočne Hercegovine, što u brojkama iznosi oko 14 miliona KM, ne računajući višemilionska ulaganja u izgradnju HE "Dabar".

Za četiri godine HET je u investicije uložio oko 42 miliona KM.

2012 - oko 18 miliona KM uloženo

2013 - 8,5 miliona KM uloženo

2014 - 7 miliona KM uloženo

2015 - 8,5 miliona KM uloženo.