Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike - pravna lica, preduzetnike i fizička lica da podnesu zahtjev za izdavanje elektronskog certifikata, te na ovaj način iskoriste pogodnosti elektronske komunikacije sa Poreskom upravom.

poreska uprava trebinje

Poreska uprava, kao jedan od nosilaca elektronske certifikacije u Republici Srpskoj, u skladu sa Zakonom o elektronskom potpisu i bezbjednosnim standardima posljednje generacije izdaje besplatne elektronske certifikate svojim poreskim obveznicima.

"Elektronski certifikat je poreskim obveznicima neophodan kako bi koristili elektronske usluge koje obezbjeđuje Poreska uprava RS. Tako, na primjer, u slučaju potpisivanja poreske prijave - Obrazac 1002, elektronskim potpisom, poreski obveznici nisu više dužni da kod Poreske uprave vrše ovjeru osnovnog lista navedenog obrasca", navode u Poreskoj upravi.

Potpisivanje Ugovora o pružanju usluga certifikacije, te prijem i obrada Zahtjeva za izdavanje elektronskih certifikata i popratne dokumentacije vrši se u svim područnim jedinicama Poreske uprave RS.