Iz Gradskog odbora NDP-a Trebinje danas je poručeno da njihova politika ostaje nepromijenjena i dosljedna ranijem stavu da aktuelna gradska vlast predvođena Slavkom Vučurevićem radi loše i puno griješi.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

U NDP-u navode da Trebinje, "ako već pretenduje da bude turistička lučonoša Republike Srpske, svoju gradsku kulturu, prvenstveno jačinu muzike, mora da  prilagodi građanima i dovede je u granice pristojnosti".

"Ako ništa drugo, treba da se ugleda na gradove u komšiluku, koji su već poznata turistička odredišta i ne gube ništa od svoje primamljivosti time što angažuju inspektore koji sa instrumentima za mjerenje jačine muzike posjećuju objekte i, na pristojan način, upozoravaju one koji su se malo zanijeli i muziku treba da smanje u dozvoljene granice decibela", kažu u NDP-u.

Prema njihovim riječima, neophodno je nabaviti nekoliko instrumenata, koji nisu skupi, angažovati nekoliko ljudi i smiriti temperament u zabavnim objektima. "Ako se moramo prepoznavati po prelasku pješaka na crveno svjetlo i zavičajnom deranju na telefon, ne moramo i po otvorenom potenciometru na pojačalu, do kraja", ističu u lokalnom NDP-u.

Za trenutno stanje, gdje građani ne mogu zaspati zbog buke do kasno u noć - često i poslije dva sata poslije ponoći, u NDP-u glavnog krivca vide u Gradskoj administraciji Slavka Vučurevića, koja je, kako kažu, potrošila svoje vrijeme, ap će ovaj problem morati da rješava nova dministracija već nakon 2. oktobra.