Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske /PUP RS/ podržao je danas kandidaturu Luke Petrovića iz SNSD-a za gradonačelnika Trebinja.

snsd pup rs trebinje

Koalicioni sporazum između SNSD-a i PUP RS potpisali su predsjednici gradskih odbora ovih političkih stranaka Luka Petrović i Đoko Tarana.

Petrović se zahvalio na podršci koju mu je da PUP RS, ističući da je njihovim pristupanjem koalicija postala još jača i bolja u ideji da se zajednički gradi Trebinje i njegova budućnost poslije 2. oktobra.

"Koalicija se iz dana u dan širi i ovo je veoma radostan dan jer je i PUP dao apsolutnu podršku našem kandidatu za gradonačelnika", kazao je Petrović.

On je dodao da je siguran da će ova koalicija imati većinu u trebinjskom parlamentu i ostvariti više nego ubjedljivu pobjedu u trci za prvog čovjeka grada, nakon čega će se, kako je kazao, krenuti sa realizacijom zadatih ciljeva iz platforme koalicionih partnera.

Predsjednik Gradskog odbora PUP-a RS Trebinje Đoko Tarana, kazao je da u potpunosti vjeruje u pobjedu Luke Petrovića u trci za gradonačelničku funkciju, ističući da je i to, uz ideje i program, jedan od razloga podrške ove političke partije kandidatu SNSD-a.

snsd pup rs trebinje

Tarana je naveo da je odluka Gradskog odbora PUP RS o podršci Petroviću donijeta jer smatraju da će ona najviše pomoći penzionerima na području grada Trebinja, uz bolje rješavanje i poboljšavanje njihovog materijalnog i socijalniog položaja.

"Ovo je prava i najbolja odluka za penzionere, a u to ćemo se uskoro i uvjeriti", kazao je Tarana, dodajući da je PUP RS Trebinje odgovoran za svaku političku i drugu odluku koja se tiče sprovođenja u djelo programa PUP RS.

Potpisivanju koalicionog sporazuma prisustvovao je i predsjednik PUP RS Ilija Vujičić, koji je tom prilikom istakao da je dva mjeseca prije izbora siguran u pobjedu Luke Petrovića i koalicije okupljene oko SNSD-a u Trebinju.

snsd pup rs trebinje

PUP RS je prije četiri godine podržao Slavka Vučurevića iz PDP-a.

Pored Vujičića, potpisivanju koalicionog sporazuma prisustvovali su i nocilac odborničke liste SNSD-a za grad Trebinje Gordan Mišeljić, kandidat za odbornika Blagoje Šupić, predsjednici gradskih odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Petar Ivanković, Socijalističke partije /SP/ Rajko Ćapin, Ujedinjene Srpske Mijat Šarović i nosilac odborničke liste koalicije "Radikalno bolje - SRS-SRS RS" Slaviša Grkavac.