Proteklog vikenda plivači Leotara učestvovali su na Međunarodnom plivačkom mitingu, XIII AQUA 235 CUP 2016, koji je održan na Olimpijskom bazenu Akva parka u Jagodini.

pk leotar jagodina

Plivački klub „ Leotar “ u ekipnom plasmanu od 28 klubova osvojio je pehar za drugo mjesto. Trebinjci su osvojili devet medalja, od čega jednu zlatnu, dvije srebrne i šest bronzanih.

Zlatnu medalju osvojio je Vidak Šarenac u disciplini 100 metara prsno, srebrne medalje osvojili su Nikola Telebak u disciplini 100 metara leđno i Vuk Varaga u disciplini 100 metara prsno.

Bronzane medalje osvojili su Uroš Topalović u disciplini 50 metara leđno, Dimitrije Rajković u disciplini 50 metara prsno i štafeta 4 x 100 metara slobodno, apsolutna kategorija u sastavu Helena Jovanović, Mina Vučurević, Lara Brnjašić i Sara Vučurević.

Plivački klub „ Leotar “, pored pehara za osvojeno drugo mjesto u ekipnom plasmanu i osvojenih devet medalja, dobio je i novčanu nagradu kao najbrojnija ekipa na AQUA CUP-u 2016.

Plivački klub „ Leotar “ predstavljalo je 26 plivača i to: Milan Bajčetić, Jovan Topalović, Uroš Topalović, Vidak Šarenac, Dušan Mirdinja, Dositej Došlo, Igor Ribić, Andrej Lučić, Stefan Bovan, Vuk Popović, Vuk Varaga, Veljko Jovanović, Filip Jokanović, Sergej Jokanović, Vladimir Grgurević, Marko Mirdinja, Gojko Janković, Dimitrije Rajković, Nikola Telebak, Radivoje Koprivica, Mina Vučurević, Sara Vučurević, Helena Jovanović, Lara Brnjašić, Sofija Šupić, Nikolina Savanović.

Na ovom međunarodnom plivačkom takmičenju učestvovalo je 258 plivača iz 28 klubova, koji dolaze iz Makedonije, Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Druga grupa plivača Leotara, učestvovala je na Ljetnom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje je održano 22-24.7.2016 u Sarajevo. Učešće je uzelo 294 takmičara, od čega je 153 u muškoj i 141 u ženskoj konkurenciji iz 20 klubova iz Bosne i Hercegovine.

Plivački klub „ Leotar “, na ovom prvenstvu predstavljala su tri plivača: Jovan Vukoje, Marija Rosandić i Teodora Kraljević.