Srpska radikalna stranka Republike Srpske /SRS RS/ i Srpska radikalna stranka /SRS/ podržaće kandidaturu Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja, nezadovoljni radom i politikom trebinjskog Saveza za promjene /SzP/ i gradonačelnika Slavka Vučurevića.

trebinje grad

Potvrdio je ovo sinoć na predstavljanju kandidature Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja Slaviša Grkavac - nosilac odborničke liste "Radikalno bolje - SRS-SRS RS".

"Nezadovoljni smo politikom SzP-a i Slavka Vučurevića, zato smo odlučili da podršku damo Luki Petroviću", poručio je Grkavac.

Ovim je aktuelnom trebinjskom gradonačelniku ostala samo podrška lokalnog SDS-a, iako se dio članstva tog političkog subjekta još od ranije protivi podršci Slavku Vučureviću.

Vučurević ne može da računa ni na javnu podršku Nebojše Vukanovića i njegovih simpatizera.

Podršku Slavku Vučureviću uskratio je i lokalni NDP, čiji su predstavnici sinoć prisustvovali konvenciji SNSD-a.

Međutim, u trci za još jedan mandat Vučurević uveliko računa na dijasporu i bošnjačke glasove, pa je u proteklih nekoliko dana za njihove predstavnike organizovao prijem, a zatim i ručak u jednom restoranu na Zupcima.

Koplja se lome oko podrške Pokreta za Trebinje /PzT/ i Partije ujedinjenih penzionera /PUP/, čiji je predsjednik sinoć, takođe, prisustvovao konvenciji SNSD-a.

Koaliciju sa SNSD-om sinoć je potpisalo pet političkih partija i to: Socijalistička partija /SP/, Demokratski narodni savez /DNS/, Ujedinjena Srpska i koalicija "Radikalno bolje - SRS-SRS RS".