U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je otvorena izložba slika „U poverenju“ akademskog slikara Dušanke Komnenić iz Beograda.

izlozba dusanka komnenic trebinje (2)

Ona se trebinjskoj publici predstavila sa 22 rada - kolaža, nastala kao ilustracije najzanimljivijih rečenica autentičnih pisama čitalaca sakupljenih iz raznih magazina.

Izložbu je svečano otvorila Nina Lojović – Milinić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, koja je navela da je izložba proistekla iz sasvim obične životne situacije - odlaska umjetnice kod frizera, gdje je ispovijesti čitalaca pretočila u kolaž, koji istovremeno predstavlja i njenu ličnu ispovijest.

Autor izložbe Dušanka Komnenić rekla je da odlazeći kod frizera uvijek ima vremena da pročita gomilu „ženskih“ časopisa i uvijek se raduje rubrici u kojoj čitaoci traže savjet ili iznose svoja mišljenja vezano za različite životne okolnosti.

„Naravno, problemi i zapažanja čitalaca koji se ne govore nikome, osim omiljenom časopisu – u poverenju, otud i naziv moje izložbe", kazala je Komnenić.

izlozba dusanka komnenic trebinje

Dušanka Komnenić rođena je 1976. u Trebinju, a diplomirala je 2001. na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu.

Profesor je na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Beogradu.

Član je ULUS-a.
Izložba „U poverenju“ otvorena je do 6. avgusta.