Kandidat koalicije okupljene oko SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović, poručio je večeras da očekuje ubjedljivu izbornu pobjedu 2. oktobra, ističući da je to najmanje što Trebinje zaslužuje nakon četvorogodišnjeg posrtanja i propadanja.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

Petrović je prethodno potpisao koalicioni sporazum sa predstavnicima gradskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-SRS RS-a i Ujedinjene Srpske.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

"Krajnje je vrijeme da građani Trebinja demokratski i putem izbora u oktobru smijene aktuelnu i nesposobnu gradsku vlast", složili su se koalicioni partneri.

Glavni priopriteti Petrovićeve politike, kako je večeras kazao, biće zapošljavanje mladih ljudi, boračkih i socijalnih kategorija - "da u Trebinju više ne bude porodica u kojima niko ne radi, uz stvaranje neophodnih preduslova za dovođenje novih investitora koji će otvoriti radna mjesta u realnom sektoru".

"Već pregovaramo sa četiri vrlo ozbiljna privrednika iz Srbije, koja bi u potpunosti trebalo da oporave trebinjsku privredu, a koja u posljednje četiri godine nisu našla povolju klimu da ulažu u naš grad", kazao je Petrović.

Prema njegovim riječima, najvažniji investicioni projekti biće završetak izgradnje HE "Dabar" i Gornjih horizonata, što će doprinijeti poboljšanju cjelokupne privrede u istočnoj Hercegovini.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

Najavio je i dugočekani početak revitalizacije magistralnog puta Trebinje-Ljubinje, zatvoreni bazen na Abazovini, te dovršetak obilaznice oko grada i izgradnju kongresnog centra.

Petrović je kazao da je sramno ponašanje aktuelne gradske vlasti koja četiri godine nije željela da pomogne Fudbalski klub  /FK/ "Leotar", navodeći da će u narednom periodu za potrebe najstarijeg sportskog kolektiva biti izgrađen fudbalski teren sa vještačkom travom.

"Grad Trebinje treba da se umije. Ovo je grad turizma i gostoljublja i ovaj grad zaslužuje glavnog arhitektu grada koji će se posvetiti svakoj ulici, kući i fasadi", rekao je Petrović, dodajući da je neophodno poboljšati poljoprivredu i infrastrukturu, te subvencionisati mlade bračne parove i njihovo zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje.

Kandidat za gradonačelnika Trebinja je kazao da treba unaprijediti turizam, navodeći da će nova Gradska administracija dati punu podršku izgradnji "Grada sunca", kao i da HET treba staviti u potpunu upotrebu grada, jer aktuelna vlast niti jednom nije ušla u ovo preduzeće.

On je poručio da ima volju, snagu i energiju da zajedno sa građanima Trebinja rješava sve probleme koji se pred njima nalaze, navodeći da je iz tog razloga neophodan dobar tim, zajedništvo i obostrana saradnja.

"Spremana sam da, ako se ne budemo držali onoga što smo naveli u programu, da se ne pojavljujemo na listama za četiri godine", kazao je Petrović, ispraćen višeminutnim gromoglasnim aplauzom prisutnih.

Predsjednik Trebinjskog odbora SP-a Rajko Ćapin je istakao neće biti lako sprovesti brojne reforme, ali da prisutna energija, volja i snaga svih koalicionih partnera obećavaju da zamisao mogu sprovesti u djelo i izrazio uvjerenje da će zajedno sa Petrovićem doprinijeti boljitku u svim segmentima razvoja ovoga grada.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjena Srpska Mijat Šarović je dao podršku SNSD-ovom kandidatu jer je u politici Petrovića prepoznao inovativne ideje i dobre projekte za razvoj grada koji su i dio političkog programa Ujedinjene Srpske.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Petar Ivanković je pozvao građane da podrže Luku Petrovića za gradonačelnika Trebinja.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

"Naš tim je spreman da se nosi sa brojnim problemima i da ih zajednički rješava. Stvorićemo grad sa dobrim privrednim ambijentom i povoljnom ekonomskom klimom, grad kulture i turizma. Projekti su pred nama, vijeme je da se uhvaimo u koštac sa problemima", rekao je Ivanković.

Nosilac liste „Radikalno bolje – SRS – SRS RS“ Slaviša Grkavac je rekao da su ove političke partije na prošlim izborima učestvovale zajedno sa Savezom za promjene /SzP/ i da su nezadovoljni saradnjom sa gradonačelnikom Slavko Vučurevićem, zbog čega su odlučili da njihov izbor ovaj put bude Luka Petrović.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

Tokom predstavljanja kandidata za gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića organizovana je humanitarna akcija za pomoć Udruženju djece sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" i Udruženjima osoba sa invaliditetom na kojoj je prikupljeno 13.100 KM.

snsd kandodat luka petrovic trebinje

snsd kandodat luka petrovic trebinje (12)

snsd kandodat luka petrovic trebinje snsd kandodat luka petrovic trebinje

snsd kandodat luka petrovic trebinje snsd kandodat luka petrovic trebinje