NASLJEĐE: Udruženje zastupa interese djece i porodica poginulih boraca

Saopštenje
TREBINJELIVE 17. 07. 2016. - 8:33h

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ Trebinje oglasilo se saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

udruzenje-nasljedje-trebinje

Kao što svi vrlo dobro znamo, lokalni izbori su u oktobru. Isto tako više je nego očigledno, da je već, iako ne zvanično, uveliko počela i predizborna kampanja. To se ogleda u raznim saopštenjima i objavama medija, koji zastupaju, htjeli to da priznaju ili ne, neku od strana iliti političkih opcija u gradu Trebinju.

Da bi izbjegli sve eventualne nesporazume i predupredili raznorazna ogovaranja i priče koje od našeg osnivanja kruže gradom, Udruženje djece poginulih boraca Nasljeđe ovim putem želi da se obrati svima, a posebno medijima, radio, TV, a posebno svim portalima u Trebinju, po čijem broju smo svojevrsni rekorderi u Republici Srpskoj.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ sa sjedištem u Trebinju, je nezavisna, nevladina, neprofitna organizacija koja na teritoriji Grada Trebinje, Republike Srpske i šire, svojom djelatnošću pomaže i doprinosi poboljšanju položaja djece i porodica poginulih boraca u socijalnom, humanitarnom, kulturnom, obrazovnom i drugim poljima djelatnosti, a sve to na javnom vanpolitičkom i vanstranačkom principu.

U udruženju djece poginulih boraca Nasljeđe izričito je zabranjeno zastupanje interesa bilo koje partije ili stranke. U udruženju postoje i zastupaju se isključivo interesi djece i porodica poginulih boraca, kao i građana Republike Srpske za koju su naši očevi položili svoje živote.

Zbog svega navedenog, ovim putem molimo, zahtjevamo, upozoravamo sve političke partije i stranke, kao i sve medije, a posebno internet portale, da u svojim predizbornim i dnevno-političkim aktivnostima, nastupima i saopštenjima te vrste, zaobiđu pominjanje i korištenje poginulih boraca, njihovih porodica i djece, Udruženja djece poginulih boraca Nasljeđe kao i korištenje istih u predizborne svrhe. To im može donijeti jedino štetu, a nikako korist.

Ovim putem apelujemo na sve političke opcije da u svojim predizbornim aktivnostima budu časni i da ne dijele i zavađaju narod, jer se isti taj narod, zajedno sa našim očevima, zajednički, kao jedan borio za Republiku Srpsku i našu slobodu. Da umjesto međusobnih optužbi i prebacivnja odgovornosti sa jednih na druge i obrnuto, ponude rješenja, konkretne planove, programe i akcione planove za rješavanje mnogobrojnih i teških problema građana Trebinja i Republike Srpske.

Mi ćemo to energično zahtjevati i biti im stalni podsjetnik i kritičar.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“

TAGOVI:

Komentari

Podrzavam udruzenje nasljedje, bez sumnje oni ce podrzavati interese djece palih boraca, a da li ce ravno pravno I posteno I priritetno djelovati, ili ce ipak pijedinci iz udruzenja ostvarivati svoja prava, a veci dio kao I obicno ostati uskracen za svoja prava…

Odgovori

Da li ce pojedinci iz udruzenja koristiti udruzenje da zaposle svoje najblize, ili ce biti borba za radna mjesta prema potrebama I prioritetima?

Odgovori

Još jedna organizacija, kako bi zaposlila glasnogovornike i njihove bližne, te obezbjedila im lagodnu budućnost. Kao što znam, većina tih članova je zaposlena, neki i u dobrim firmama, poput elektra i HET-a, a opet se okupljaju i traže prava. Većina ih ima i po 30 i više godina, ali opet se bune. Pitam se da li djeca od ne poginuliuh boraca ostvaruju ikakva prava u ovom gradu i kada će oni doći na red, jer pored svih ovih obavještenja iz reda neprofitnih, nevladinih itd itd. neće zadugo.

Odgovori

Trebamo pošteno govoriti, kao moralni ljudi i kršćani te biti posve nepristrasni, a to bi u konkretnom slučaju značilo:

Nikakvu poboljšicu ni privilegiju davati onim preživjelim borcima i djeci poginulih „boraca“ koji su se išli „boriti“ po Dubrovniku, Slanom, Mokošici, Zatonu, Cavtatu…
Jer su oni bili u stvari agresori.

Privilegije mogu i moraju koristiti samo pravi borci ili njihova porodica. Oni koji su se borili u odbrani svojih domova, svoje grude, a ne koji su imali pretenzije osvajača.

Odgovori

Ne pripisuj trebinjcima ono sto su uradili drugi tj. u ta vremena nase drugo oko u glavi.Ne osudjujes rusenje naseg grada ili progon trebinjaca i nasih saboraca.Ne osudjujes agresiju tj. atak na njihove kuce i stanove.Pokreni im roditelje oni ce sami napustiti kako front tako i grad.Sve mi se cini da ti nisi sin-dijete prasnjavih trebinjskih ulica i trebinjskih plaza Begovo kolo-Banje-Seferovac-Studenac itd.Stari se vala mrijeti i zasto ne napisati istinu.Dr Cuk je povodom tih pitanja jednom prilikom izjavio citiram Sve to je planirano na drugom mjestu daleko od Trebinja i neko drugi je odlucio tako da bude.

Ajde recita iskreno dali vodite racuna o djeci pogunulih boraca VRS koji zive daleko od rodnog mjesta?dali ste sa njima u kontaktu i dali njima pomazate oko zaposljenja pa kako zive na ovoj besparici u tudjim zemljama jer i njihovi ocevi su dali zivot danas za nas i njihov grad.Kad se vec dijelimo na nase i njihove mrtve a zasto kad svi bijahu na istom cilju u jednoj uniformi.Pa da nam izdobri „oce malo morgen a sve vjernici na baterije i po potrebi.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja