Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je da je zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području istočne Hercegovine, čemu je doprinio kontinuitet provođenja operativno-taktičkih mjera i radnji u svim oblastima.

cjb trebinje izvjestaj polugodisnji rad

Prezentujući polugodišnji rad Centra, Laketa je rekao da nije evidentirano izvršenje najtežih krivičnih djela koja bi izazvala veću uznemirenost građana, da nije bilo diverzija, sabotaža, te da nije evidentiurano narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, dok je broj izvršenja krivičnih djela razbojništvo smanjeno za čak 60 odsto.

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da u proteklom periodu nije bilo krivičnih djela oduzimanja motornih vozila.

Načelnik CJB Trebinje zahvalio je građanima za podršku koju daju u rasvjetljavanju krivičnih djela i na taj način doprinose stvaranju boljeg bezbjednosnog ambijenta.

Laketa je ukazao da je primijetan i manji broj krivičnih djela koja čine maloljetnici ili su počinjena na njihovu štetu.

"U prvoj polovini ove godine evidentiran je samo jedan događaj vršnjačkog nasilja, dok su maloljetnici počinili pet imovinskih krivičnih djela i jedno krivično djelo iz grupe protiv života i tijela", potvrdio je Laketa, napominjući da je evidentirano pet krivičnih djela počinjenih na štetu maloljetnih lica.

Načelnik Sektora policije CJB Trebinje Siniša Laketa, govoreći o bezbjednosti saobraćaja, istakao je da je u prvom polugodištu bilo 208 saobraćajnih nezgoda, napominjući da su najčešći uzroci, između ostalog, neprilagođena brzina i nepropisno odstojanje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić naveo je da je od početka godine evidentirano 196 krivičnih djela, što je povećanje za 26 u odnosu na isti period prošle godine.