SKUPŠTINA GRADA – Po četvrti put prazne opozicione klupe

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 14. 07. 2016. - 14:44h

Odbornici opozicionih partija u Skupštini grada Trebinja – SNSD-a, DNS-a i NDP-a ni danas nisu prisustvovali zasjedanju lokalnog parlamenta jer nije uvažen njihov zahtjev koji su podnosili tri puta, da bude održana vanredna sjednica.

skupstina opozicija trebinje

Opozicioni odbornici tvrde da Kolegijum Skupštine i Skupština grada rade bahato, da iskazuju nepoštovanje prema odbornicima opozicionog bloka u izražavanju legitimnih prava i zahtjeva, a da pri tom sazivaju vanredne sjednice kada oni smatraju da za tim ima potrebe i elemenata vanrednosti.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Zdravko Butulija Srni je rekao da je opozicija sa devet potpisa odbornika do sada tri puta podnosila legitiman zahtjev za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi, na osnovu odluke Ministarstva uprave i lokalne samouprave, bile poništene odluke donesene na 37. redovnoj sjednici, kada je prekršen Poslovnik o radu Skupštine.

Butulija podsjeća da je tada verifikovan mandat odborniku Pokreta za Trebinje /PzT/ prije usvajanja dnevnog reda, nakon čega je reagovalo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, napominjući da se prema Poslovniku prije dnevnog reda ne može razmatrati nijedno drugo pitanje.

Butulija je potvrdio da su zahtjevi za vanrednu sjednicu svaki put dostavljani u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine grada, ali da su ih odbili Kolegijum Skupštine i Skupština grada Trebinja.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija kaže da Poslovnik o radu Skupštine predviđa kada se može sazvati vanredna sjednica, te da je u ovom slučaju procjena da ne postoji nijedan razlog da se ona i sazove.

„Da su tražili redovnu sjednici razmotrili bi takav zahtjev, jer Poslovnik predviđa da se sa devet potpisa može sazvati redovna sjednica“, istakao je Ćebedžija.

On dodaje da Ministarstvo lokalne uprave i samouprave Republike Srpske nije uputilo preporuke, nego mišljenje, i da se Skupština nije oglušila o Zakon koji jasno kaže da je odbornik onoga momenta kada primi sertifikat od Centralne izborne komisije, ne pojašnjavajući zašto je mandat verifikovan prije dnevnog reda, što je i sporno.

Odbornici Skupštine grada Trebinja, između ostalog, razmatrali su informaciju o finansijskom poslovanju privrede u prošloj godini, kada je istaknuto da je u 2015. godini zabilježen rast broja zaposlenih od 190 u odnosu na prethodnu godinu, kao i otvaranje objekata za pružanje turističkih usluga.

Dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Republike Srpske razriješen je Rajko Ćapin, koji od nedavno obavlja funkciju direktora Doma penzionara u Trebinju.

TAGOVI:

Komentari

Oooooooo,……..Ko ce na Izbore u OKT’16.godine,a da nema „ledja pravednika“ ispred sebe ovaj put……Ooooooooo,…..Bice zanimljivo.“Neka bolji pobijedi!’Ooooooo,………

Odgovori

Sramota da odbornici SNSD nemaju nimalo obraza pa da se ne udostoje da dođu na skupštinu, a pri tome dobijaju odborničke naknade od 500 KM za obavezno prisustvo sjednicama, to nije fer ni prema gradskom budžetu, ni prema biračima koji su ih birali ni prema bilo kome. Hitno ukinuti odborničke naknade takvima i naći pravni način da im se oduzmu mandati!

Odgovori

Kako ih nije sramota naroda koji ih je izabrao? A znaju po pet stoja mesecno, uz svoje izuzetno dobre plate, staviti u džep. Sve bih ja njih rasterala, sram da ih bude. Tako rade svugdje gdje se nadju, izbjagavaju odgovornosti, a znaju dobro pare uzumati na oči ovog naroda. Trebinje probud se! Dosta je vise istih prezimena u tim klupama, kojekakvih Butulija, Buluta, Vučića, Mitrovića, Petrovića…koji glume gospodu neku tamo tako što se redovno pojavljuju na kulturnim manifestacijama, a knjigu pošteno nisu pročitali. Možda samo naslove i autore da mogu na brzinu da demostriraju svoja površna znanja, kada zatreba. Ta kvazi-gospoda je satjerala u ćošak poštene i zaista obrazovane, pažnje vrijedne, one mudre građanje Trebinja.

Odgovori

Tako je Duška. Svi neki intelektualci bez intelekta, svi neke face visokog svjetkoga formata, a nisu ni srenju škollu završili. Još k tome, prirodno su priglupi.
Mile da samim četnikovanjem mogu nadomjestiti svoje nedostatke. Samo se ponose kokardama i šubarama, a ništa ne rade niti znaju. Trebaju malo mućniti onim šubarušama i kokardušama ako se u njima ima što i promućati. Jer su u bitnom deficitu sa onom sivom tvari.

Odgovori

Neka si im rekla Duška…hahahahahahahahahaha.Dušku za gradonačelnika.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja