Otvaranjem državne izložbe fotografija „FotoBiH-Trebinje 2016“, u Trebinju su večeras počeli 7. „Trebinjski dani fotografije“ u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje.

7 trebinjski dani fotografije

Ovogodišnji dani fotografije biće u znaku deset godina od ponovnog pokretanja rada Foto-kino kluba "Trebinje".

Izložbu i sedmi trebinjski foto-festival otvorio je predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović, istakavši da se malo fotografskih društava u okruženju može pohvaliti aktivnošću, obiljem realizovanih programa i tradicijom kao trebinjski Foto-kino klub.

foto kino klub trebinje

„Vaš klub je rijedak primjer volontera i aktivista koji se izuzetno kvalitetno bave kreativnom fotogrtafijom, pritom i koji svoja znanja nesebično prenose mladima“, rekao je Boženović.

On je članovima trebinjskog Foto-kino kluba Radoju Elezu i Slavenku Vukasoviću uručio sertifikate instruktora fotografije, navodeći da je riječ „tek o osmoj i devetoj diplomi ovog zvanja izdatoj u BiH, što dovoljno govori i o značaju priznanja koje su zaslužili trebinjski fotografi“.

Večeras su dodijeljene i diplome polaznicima posljednjeg kursa fotografije trebinjskog Foto-kino kluba.

7 trebinjski dani fotografije

Trebinjci su večeras imali priliku da pogledaju šezdesetak fotografija od ukupno 120 selektovanih za ovogodišnju državnu izložbu – FotoBiH, među kojima su i nagrađene u kolor i crno-bijeloj konkurenciji.

7 trebinjski dani fotografije 7 trebinjski dani fotografije 7 trebinjski dani fotografije