VLAJKI – Osloboditi se prijeteće bošnjakizacije BiH

TREBINJELIVE 08. 07. 2016. - 9:22h

Univerzitetski profesor Emil Vlajki smatra da ucjene i prijetnje kojima je Republika Srpska svakodnevno izložena nedvosmisleno znače samo jednu stvar – međunarodna zajednica je čvrsto odlučila da do 2019. godine, a nakon opštih izbora, utemelji bošnjačku BiH.

emil vlajki

„Vrijeme do 2019. neumoljivo ističe i jedino jedinstvo svih političkih opcija, kada je riječ o osnovnim opredjeljenjima i perspektivama Srpske, može ovom entitetu očuvati, a i ojačati sadašnju samostalnost“, ocijenio je Vlajki, dodavši da otpor „bošnjakizaciji“ Srpske sve više spaja različite političke opcije u Republici Srpskoj.

On je u današnjem saopštenju naveo da vlast i opozicija shvataju da „treba spašavati glavu“, a da svoje unutrašnje razmirice moraju ostaviti za kasnije, te da, kako kaže, hrabri istupi člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića i ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igora Crnatka to nedvosmisleno pokazuju.

„Stoga bi bilo krajnje pogrešno kada bi vladajuća koalicija iskazani patriotizam dijela opozicije shvatila kao svoju nadmoć, a kao slabljenje Saveza za promjene. Republika Srpska je na raskrsnici u odnosu na intencionalno bošnjačku BiH“, istakao je Vlajki.

On je upozorio da „ucjenjivačko privremeno odustajanje MMF-a od kreditnog aranžmana sa BiH, koje je upereno protiv Republike Srpske, ponovo ukazuje na osnovne karakteristike Zapada /’međunarodne zajednice’/ – bombarduje ‘neposlušne’ države, ubijajući civile i uništavajući privredu, demonizuje ih u svjetskim razmjerima, oduzima im teritorije, ucjenjuje ih, stvara dužničko ropstvo“, što je, kako je ocijenio, krajnje cinično.

„A što se tiče BiH, Zapad uporno ponavlja najveću laž 21. vijeka – ‘BiH će, ili može, ući u Evropu’. Nikada EU neće primiti ni jednu zemlju u kojoj je većinsko stanovništvo muslimansko. Naravno, EU treba da bude jedan od strateških ciljeva Srpske. Ali ona to može ostvariti bilo kao dio konfederacije, bilo kao samostalna država, bilo kao dio Srbije“, ocijenio je Vlajki, koji je predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde.

TAGOVI:

Komentari

Mislim da bi cjelovit uspjeh protiv bošnjakizacije cijele BiH mogli učiniti ostala dva konstitutivna naroda u BiH, odnosno Srbi iz RS i Hrvati iz Herceg Bosne. Ni jednom od ova dva nadora ne odgovara unitarizacija, a time i bošnjakizacija BiH. Ne smije biti više ni govora o nekoj „multi-kuliti-građanskoj“ BiH. Jer to upravo poziva na bošnjakizaciju.
Podpun uspjeh u sprječavanju toga mogli bi postići Hrvati i Srbi iz BiH sa jednim Savezom protiv zajedničkoga neprijatelja.
Jer BiH je moguća „cijela“ samo u tri dijela.
Bolja je takva solucija i BiH disolucija neko nova revolucija.
To unitaristi i „multi-kulti-građani“ moraju shvatiti.
Što prije shvate, bolje i za njih…

Odgovori

Lagano spusti loptu Ceracemo se jos i da nam je mladost ziva i zdrava.p.s.latinima smo vjerovali kao i pok.Slobodan Milosevic a znamo vasingtonskim sporazumom sta su nam naprali.

Odgovori

LJubo, iz ova tvoja dva retka se vidi da ti želiš zametati kavgu sa svim narodima. Jer takvim izazovom možeš uistinu dobiti. Ali po glavi.
Takvim načinom tjeraš „Latine“ i Bošnjake da se oni sjedine i stupe u kaciju protiv „četnika.“
Pa onda, kada dobiješ po „kokraduši“, nemoj i nas ostale za to okriviti.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja