Plivački kamp u okviru 15. Ljetne škole sporta, koju organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, okupio je oko 90 učesnika koji treniraju na olimpijskom bazenu kupališta "Banje" u Trebinju.

plivacki kamp trebinje

Trener plivačkog kluba "Olimp" iz Banjaluke Mladen Čeko rekao je Srni da je sedmodnevni kamp prilika da se perspektivni plivači Republike Srpske upoznaju međusobno, ali i o kompletnom programu pripreme za takmičenje.

"Plivači su ovdje pod stalnim nadzorom trenera, koji ima uvid u njihov cjelodnevni ritam rada, ali i priliku da ih uputi na pravilnu ishranu i kako treba da se ponašaju pred takmičenje", pojasnio je Čeko.
On je dodao da je jedan od ciljeva kampa da plivači shvate da sport nije samo rezultat.

"Veoma bitan segment sporta je druženje, te je za sve učesnike plivačkog kampa pripremljen i raznolik edukativni i kulturni sadržaj, obilazak Trebinja i njegovih istorijskih znamenitosti", rekao je Čeko.

On je naveo da je ove godine u okviru plivačkog kampa organizovano i stručno predavanje o temi "Značaj funkcionalne dijagnostike u sportu".

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske napominju da je ova škola organizovana za najperspektivnije sportiste Srpske, te će ove godine u ovaj projekat biti uključeno oko 1.500 sportista iz 29 sportskih saveza.

"LJetna škola sporta traje od 19. juna do 21. avgusta, a Ministarstvo je za nju izdvojilo 190.000 KM", rečeno je Srni u resornom ministarstvu.

Zbog pogodnih uslova i sportske infrastrukture, navode u Ministarstvu, najveći broj sportista boraviće u Trebinju, dok će pojedini sportski savezi, u skladu sa specifičnostima i potrebama njihovog sporta svoje aktivnosti realizovati i na drugim mjestima u Republici Srpskoj, i to u Doboju, Bijeljini, Jahorini, na Palama, Sokocu, u Gradišci i Banjaluci.

Oko 50 učesnika ovogodišnje Škole sporta biće i perspektivni teniseri, plivači, džudisti, stonoteniseri i vaterpolisti iz Srbije, kao i njihovi treneri, koji će u kampu učestvovati na osnovu Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.