Najbolji strijelac Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za žene sa pet golova, Milena Nikolić, pronašla je novi klub.

Milena nikolic

Poslije šest godina provedenih u klubovima iz Srbije, Mašinac (Niš) i Spartak (Subotica), Nikolić će od ove sezone nastupati za SC Sand, koji je prethodnu godinu završio na devetom mjestu u prvenstvu Njemačke, dok je u nacionalnom kupu poražen u finalu od Wolfsburga.

Naša reprezentativka je zadovoljna periodom provedenim u Spartaku, ali je spremna za novi izazov.

"Nakon šest godina provedenih u Srbiji došlo je vrijeme da karijeru nastavim izvan granica Balkana. Sa Spartakom sam postigla vrhunske rezultate. Pored titula u prvenstvu i kupu, bila sam i najbolji strijelac Lige šampiona, dok sam u Srbiji 2015. godine proglašena za najbolju igračicu. Imala sam nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali sam odlučila da prihvatim onu iz Sanda, prošlogodišnjeg finaliste Kupa Njemačke“, izjavila je Nikolić.

Transfer u Njemačku je značajan korak naprijed u njenoj karijeri.

"Nisam htjela da propustiti priliku da zaigram u jednoj od najjačih i najboljih liga svijeta i da se na taj način dodatno usavršavam i još više napredujem. Bliži se vrijeme za polazak u Njemačku i početak priprema te s nestrpljenjem očekujem taj dan. Spremna sam za ono što me očekuje u Sandu. Radujem se novim izazovima i iskušenjima, pružit ću svoj maksimum kako bih se izborila za mjesto u timu. Želim odigrati prvenstvo najbolje što mogu, kao i da se moj klub nađe u vrhu tabele“, rekla je bh. reprezentaticka.

Ne zaboravlja dvadesettrogodišnja igračica ni svoj prethodni tim.

"Prije svega, želim da se zahvalim svojoj porodici i prijateljima na neizmjernoj podršci, kao i ŽFK Spartak na ukazanom povjerenju i fenomenalnim danima. Želim im mnogo sreće i velike rezultate kao i do sada", kazala je Nikolić.

Osvrnula se i na rezultate reprezentacije.

"Možemo biti zadovoljni prikazanim u ovim kvalifikacijama. Do kraja nam je ostala još jedna utakmica na našem terenu protiv Srbije. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu i zadržati treće mjesto u grupi“, završila je Nikolić.