U Trebinju je večeras održana tradicionalna manifestacija "Konferencija beba", koja je okupila 65 naših najmlađih sugrađana od kojih su četiri bebe izabrane u predsjedništvo koje će predsjedavati u naredih godinu dana.

konferencija beba 2016 trebinje

Članove predsjedništva činiće Aleksandar Drašković - najmlađa beba, Anđela Ljepava - najstarija beba, Katarina Milojević i Krsto Popovac koji imaju najviše braće i sestara.

Pozdravljajući okupljene građane, Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Trebinja, istakao je da je večerašnja manifestacija svojevrstan festival sa najmlađim Trebinjcima, koji su ukras i ponos grada.

"Cilj ove manifestacije je da ukaže na značaj i bogatstvo porodičnih vrijednosti, ali i na problem nedovoljnog rađanja djece koje traje od 2002. godine", kazao je Milošević, podsjećajući da je radi podizanja nataliteta grad Trebinje za svaku rođenu bebu obezbijedio po 500 KM.

konferencija beba 2016 trebinje

Otac malog Aleksandra - Mirko Drašković, kazao je da ova manifestacija za sve roditelje znači druženje, ali i mjesto odakle će se poslati poruka da u narednim godinama bude što više beba.

U zabavnom dijelu programa nastupili su učesnici ovogodišnjeg festivala "Zvon zvonke pjesme" i djeca iz vrtića "Naša radost".

Konferencija beba održava se u okviru strategije za razvoj porodice Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske kroz kampanju "Porodica za pet"

Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.

konferencija beba 2016 trebinje konferencija beba 2016 trebinje konferencija beba 2016 trebinje