Tokom boravka u Trebinju, fudbaler PAOK-a Gojko Cimirot posjetio je najmlađi pogon FK "Leotara" i u razgovoru sa dječacima poželio im puno uspjeha u budućem radu.

gojko cimirot leotar paok

Cimirot je prve fudbalske finte napravio sa društvom iz ulice, a sa sedam godina bio član omladinskog pogona kluba sa Polica, gdje je prošao sve selekcije kluba.

"Imali smo odličnog trenera Miodraga Bodirogu u mlađim kategorijama koji nas je izveo na pravi ne samo fudbalski, već i životni put", ističe igrač solunskog PAOK-a, dodajući da mu je prvi trener najviše pomogao u fudbalskom sazrijevanju.

Dok je bio u seniorskom timu Leotara, igrali su u Premijer ligi BiH, a bili su i bolji uslovi za igrače nego sada. Odlazak u Sarajevo za Cimirota je bio korak više. Bio je mladi reprezentativac BiH, a uskoro je dobio poziv i za reprezentaciju BiH.

"To mnogo znači svakom fudbaleru, a tako i meni. Period u Sarajevu mi je protekao u lijepom sjećanju i često se sjećam tih trenutaka", ističe Cimirot, koji je trenutno na odmoru u Trebinju.

Dok je igrao u "Sarajevu" bilo je ponuda, ali se odlučio za PAOK, jer je smatrao da je to najbolji korak za njegovu buduću fudbalsku karijeru, prvenstveno jer svaki mladi igrač treba da igra i napreduje.

Naš sugrađanin sa privremenim boravištem u Grčkoj, bio je u izboru navijača PAOK-a za igrača mjeseca decembra i februara, a više puta je proglašavan MVP igračem utakmice. Dobio je i nagradu za najljepši gol sezone koji je postigao u derbiju protiv ekipe Panatinaikosa sa 30 metara.

"Presrećan sam što je moj gol, gol sezone u debi sezoni u Evropi i potrudiću se da u nastavku moje karijere bude još ovakvih golova", rekao je Cimirot.

gojko cimirot leotar paok

Navijači PAOK-a "Kapije" zavoljeli su Cimirota, pa se njegovo ime često ori sa tribina ovog grčkog kluba.

"Da jedan igrač dođe do njihovog srca morate da budete 100 odsto u utakmici i da dajete sve od sebe. Svaki navijač cijeni kad vidi da dajete sve od sebe, da se žrtvujete za klub i da igrate srcem. To navijači poštuju i uvijek će bodriti ako tako radite", kaže Cimirot.

PAOK je ozbiljan klub i prilagođavanje mu nije teško palo. Šta god mu zatreba, kaže, može da se osloni na ljude koji su zaposleni u klubu, što je velika prednost u odnosu na ovdašnje klubove.

San svakog igrača je da zaigra u Ligi šampiona, kaže Cimirot i taj san je ostvario jer je njegov klub zauzeo četvrto mjesto u Grčkoj i izborio plasman za kvalifikacije u Ligi šampiona.

"U ovom trenutku nisam toliko svjestan, ali kad dođu utakmice tek tada dođe razmišljanje kakva je važnost tih utakmica. Zadovoljan sam svojim učinkom u prošloj sezoni iako sam imao peh na početku takmičenja kada sam se povrijedio, ali sam se zahvaljujući svima u klubu vratio i odužio im se dobrim utakmicama", kaže Gojko u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Gojko Cimirot uvijek rado svrati na svoje Police i nada se da će njegov i naš Leotar ponovo doći na mjesto koje zaslužuje.

SOLUN - GRAD KOJI NAVIJA I ZA ARIS

Gojko živi u Solunu, gradu u kome je veliki rivalitet sa klubom ARIS koji se takmiči u trećoj ligi Grčke. Kaže da pola grada navija za PAOK, a pola za ARIS.