ŠTETNA PO SRPSKU – Poslanici odbacili Jukićevu odluku o popisu

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 21. 06. 2016. - 19:48h

Narodna skupština Republike Srpske ne prihvata nezakonitu i štetnu po interese Srpske odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

Narodna skupstina rs

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske političkih partija sa sjedništem u Srpskoj usvojili su danas, na posebnoj sjednici, zaključke u vezi sa informacijom o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Zaključkom se obavezuju Vlada i drugi organi i institucije u Srpskoj, kao i predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH da aktivno koriste sva pravna, politička i druga legalna sredstva da bi se nezakoniti jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine stavio van snage.

Do postizanja saglasnosti o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine organi i institucije Srpske neće priznati, niti objaviti rezultate popisa čiji sadržaj smatraju spornim i oni za Srpsku neće proizvoditi nikakva pravna dejstva.

Ukoliko direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić do 25. juna ne povuče nezakonitu odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u 2013. godini, Narodna skupština obavezuje Vladu Srpske i Republički zavod za statistiku da povuku predstavnike iz Centralnog popisnog biroa i zahtijeva da iz ovog biroa budu povučena i preostala dva člana iz reda srpskog naroda.

Zaključkom Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Srpske da predloži zakon o popisu stanovnioštva, domaćinstava i stanova Republike Srpske, da bi Republički zavod za statistiku mogao objaviti rezultate popisa.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i informaciju o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Usvajanju zaključaka i informacije nisu prisustvovali poslanici Koalicije „Domovina“.

Nakon jednoglasnog uvajanja zaključaka, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović okončao je posebnu skupštinsku sjednicu.

Nakon pauze od 10 minuta poslanici će nastaviti 12. redovnu sjednicu raspravom o Prijedlogu odluke o usvajanju prijedloga zoning plana područja posebne namjene „Andrićgrad“ po skraćenom postipku.

TAGOVI:

Komentari

Šta će biti pa ovi Bosićevi izdajnici glasaju za dobro RS?

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja