Na Olimpijskom bazenu „Banje “ u Trebinju u protekla dva dana održan je 12. Međunarodni plivački miting „Srđan i Maksim 2016“, na kome učestvovalo 179 plivača iz 13 klubova iz Republike Srspke, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Sjedinjenim Američkih Država.

plivacki miting srdjan i maksim

Ispred plivačkog kluba Leotar učesnicima se obratio predsjednik skupštine Plivačkog kluba Blagoje Šupić, koji je pozdravio sve učesnike, donijevši najradosniju vijest da se poslije dugo godina čekanja, postavlja kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena na lokaciji Abazovina pored SRC "Banje".

"Rukovodstvo Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ već je donijelo odluku o izgradnji bazena. Sve je to podržala Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta", kazao je Šupić na oduševljenje svih plivača.

REZULTATI MITINGA

U ekipnoj konkurenciji najuspješniji su bili plivači plivačkog kluba "Budva iz Budve", na drugom mjestu su se našli plivači plivačkog kluba „Jadran“ iz Herceg-Novog, a na trećem mjestu su plivači plivačkog kluba „Zrinjski“ iz Mostara.

Najvrijednije rezultate, zbir FINA bodova iz dvije discipline u pojedinačnoj konkurenciji, ostvario je Ivan Bilić plivač „Juga“ iz Dubrovnika u muškoj i Anđela Antunović - član plivačkog kluba „Jadran“ Herceg-Novi u ženskoj konkurenciji, što je kao najvrijedniji rezultat nagrađen sa novčanom nagradom.

Plivački klub „Leotar“ predstavljalo je 39 plivača i ostvarili su zapažene rezultate, osvojivši 32 medalje od čega je deset zlatnih, pet srebrnih i sedamnaest bronzanih.

Od plivača Leotara zlatne medalje osvojili su: Zoran Vujičić u disciplini 200 metara slobodno, 50 metara delfin, 100 metara delfin i 200 metara mješovito, Nikola Telebak u disciplinama 50 metara leđno i 100 metara leđno, Vidak Šarenac u disciplini 100 metara prsno, Veljko Jovanović u disciplini 200 metara mješovito, Nevena Kurtović u disciplini 50 metara leđno i Teodora Kraljević u disciplini 100 metara delfin.

Srebrne medalje osvojili su: Drago Krivokapić u disciplini 50 metara slobodno, Jovan Topalović u disciplini 100 metara leđno, Uroš Kundačina u disciplini 50 metara prsno, Anastasija Radmilović u disciplini 50 metara delfin i muška štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu Drago Krivokapić, Stefan Berak, Matija Ratković i Zoran Vujičić.

Bronzane medalje osvojili su: Jovan Topalović u disciplinama 100 metara slobodno i 50 metara leđno, Veljko Jovanović u disciplini 100 metara leđno, Vidak Šarenac u disciplini 50 metara prsno, Jovan Vukoje u disciplini 50 metara prsno, Uroš Kundačina u disciplinama 100 metara prsno i 200 metara mješovito, Anastasija Vlatković u disciplini 100 metara slobodno, Anastasija Radmilović u disciplini 200 metara slobodno, Maja Špirto u disciplini 400 metara slobodno, Helena Lakić u disciplinama 400 metara slobodno, 50 metara leđno, 100 metara leđno, Irina Ninić u disciplini 100 metara leđno, Nevena Kurtović u disciplini 50 metara prsno, Helena Jovanović u disciplini 50 metara delfin i štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu Mina Vučurević, Lara Brnjašić, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.
Takmičari Plivačkog kluba Leotar nastavljaju sa pripremama za naredna takmičenja i izazove koji ih očekuju.