Učenici i kolektiv Osnovne škole /OŠ/ "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju prikupili su oko 4.000 KM od kojih su rekonstruisali i uredili dječiju sobu socijalno ugroženoj porodici Popović iz trebinjskog sela Žakovo, dok su im dio novca uručili za izmirenje troškova struje i vode.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

Djevojčice Anđela, Anastasija i Aleksandra Popović, koje su nedavno ostale bez majke, žive sa ocem Stevom u trebinjskom selu Žakovo i svaka pomoć ovoj porodici je dobrodošla, jer žive u veoma trošnoj kući bez kupatila i bez ikakvih primanja.

Kao i mnogo puta do sada učenici i osoblje OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" su pokazali humanost i odlučili da i sestrama Popović, od kojih dvije pohađaju ovu obrazovnu ustanovu ostvare bar minimum uslova za učenje, pa su im opremili cijelu sobu.

Kupili su krevete, ormare, radne stolove, posteljinu, tepih, zavjesu, dok su prethodno domari ove škole uredili i okrečili sobu koja je bila u veoma lošem stanju.

Pedagog u produženom boravku u školi Melanija Ivelja kaže da je zajedno sa vjeroučiteljicom Natašom Đurić, prema njihovom izboru, izabrala sobu u bijeloj boji.

pomoc za popovice

"Jedna djevojčica je završila deveti razred i odlazi od nas, dok je druga završila prvi razred. Veoma nas je potresla situacija u kojoj se nalaze i željeli smo na neki način da im pokažemo da smo uz njih, a i naši učenici su pokazali solidarnost, pa su osim novca donosili i garderobu", kaže Ivelja.

Akciji se sa 500 KM pridružilo i preduzeće "Hidrolektrane na Trebišnjici" /HET/.

Najstarija 14-godišnja djevojčica Anđela, iako je tek završila osnovnu školu, mora raditi većinu kućnih poslova, kuvati, voditi brigu o mlađoj sestri.

Zbog nemogućnosti za staranje o njoj i neuslovnosti, najmlađa sestra Aleksandra koja ima nepune tri godine, nalazi se u hraniteljskoj porodici u Trebinju.