Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvoriće u nedjelju, 19. juna, u Trebinju "LJetnu školu sporta Republike Srpske 2016".

ljetna skola sporta trebinje

Otvaranje je zakazano za 19.00 časova u Domu kulture u Trebinju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovaće i promoter ovogodišnje "LJetne škole sporta Republike Srpske 2016", proslavljeni odbojkaš Vasa Mijić.

Jedan od osnovnih ciljeva škole sporta je omasovljenje sporta, upoznavanje sa novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te obezbjeđivanje jednakih mogućnosti svim učesnicima da svoje psihofizičke sposobnosti što potpunije razvijaju.

Ovim projektom poboljšana je saradnja sportskih saveza sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta radi stvaranja uslova sportskim organizacijama i pojedincima za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

U okviru "LJetne škole sporta 2016" očekuje se učešće oko 1.500 sportista iz čitave Republike Srpske iz 29 sportskih grana, kao i njihovih trenera i predavača.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske će, na osnovu Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, ove godine omogućiti boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Republike Srbije u "LJetnoj školi sporta 2016".