Poznati glumac Milorad Mandić Manda preminuo je danas popodne na bini usred premijere dečije predstave “Petar Pan” u UK “Vuk Karadžić”.

milorad manda mandic

- Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve dio predstave, a onda su se u sali upalila svjetla i shvatili smo da nešto nije u redu - kaže nam Jelena koja je sa djecom bila na premijeri.

Zbunjena publika još nije shvatila šta se dešava kada je supruga Milorada Mandića potrčala iz publike na pozornicu, a za njom i Sloboda Mićalović koja je sa ćerkom gledala predstavu.

- Zavjesa se odmah spustila i nas su sve zamolili da izađemo iz sale, a ubrzo je stigla Hitna pomoć - prepričavaju događaj gledaoci koji su bili prisutni.

Hitna pomoć je intervenisala na licu mjesta i pružila prvu pomoć slavnom glumcu. Međutim, reanimacija nije uspjela, pa je glumac preminuo.
Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.

Diplomirao je na FDU u klasi profesora Vladimira Jevtovića nakon čega je postao član beogradskog dječijeg pozorišta "Boško Buha".

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć", a od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu "S one strane duge", što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dječjim glumcem i zabavljačem.

Najzapaženiju ulogu po mnogima je ostvario u filmu Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore".

Televizijskoj publici ostaće upamćen i po ulogama u serijama Radio-televizije Srbije, među kojima je i "Selo gori a baba se češlja".