U Gradskom kulturno-umjetničkom društvu /GKUD/ "Alat Svislajon" imaju viziju, jer znaju šta su bili, znaju šta jesu, a nadaju se da će biti još bolji i uspješniji u godinama koje su pred njima.

alat urucivanje povelja

Poručeno je ovo večeras sa svečane Akademije povodom 60 godina od osnivanja "Alata", najvećeg ambasadora kulture grada na obalama Trebišnjice, gdje su tom prilikom dodijeljene povelje gradu Trebinju koju je primio gradonačelnik Slavko Vučurević, Industriji alata, aktuelnom predsjedniku "Alata" Draganu Mijoviću, Koncernu "Svislajon Takovo" i porodici Aćimović.

"Alat danas nije samo društvo građana, nego jedna aktivna, kreativna i masovna grupa mladih ljudi koja je, a sve činjenice govore, bitan segment našeg ekonomskog strukturnog razvoja", kazao je Vučurevič.

Proslavljaju 60 godina ponosa, radosti, zadovoljstva, stvaralaštva, ljubomorno čuvajući običaje i tradiciju Hercegovine. Sve što je "Alat" stvarao u proteklih" šest decenija prikazano je i u monografiji "Naših 60 ljeta".

"Alat je uvijek bio jedna velika i složna porodica, ali je bio, jeste i ostaće ono divno pitomo Trebinje, a Trebinje je bilo, jeste i biće Alat", kazao je Dragan Mijović, predsjednik "Alata".

Prvi primjerak monografije "Naših 60 ljeta" uručen je prvom predsjedniku "Alata" Savu Čoloviću, a prisutne su, između ostalih, pozdravili dugogodišnji član i koreograf "Alata" Miroslav Morić i direktor ansambla "Kolo" Vladimir Dekić.

Proslava 60 godina postojanja Alata nastavljena je otvaranjem umjetničke kolonije u Muzeju Hercegovine i koncertom na Trgu slobode.

U programu su nastupili Ženska pjevačka grupa"Nagorkinje" i Hor "Tribunija".

alat urucivanje povelja

alat urucivanje povelja

alat urucivanje povelja