Odbornici DNS-a u Skupštini grada Trebinja smatraju da su zasjedanja lokalnog parlamenta nelegitimna i da ni ubuduće neće dolaziti na sjednice ukoliko bude nastavljena "samovolja skupštinske većine", optužujući odbornike vladajućih političkih partija da reketiraju gradonačelnika Slavka Vučurevića i na taj način štete budžetu.

gradska administracija trebinje

Odbornik DNS-a u lokalnom parlamentu Petar Ivanković rekao je novinarima u Trebinju da nisu prisutvovali jučerašnjem zasjedanju jer nije uvažen njihov prijedlog da bude održana vanredna sjednica na kojoj bi na osnovu odluke Ministarstva uprave i lokalne samuprave Republike Srpske bile poništene odluke donesene na 37. sjednici, kada je skupštinsko rukovodstvo izvršilo verifikaciju mandata mimo Poslovnika o radu Skupštine grada. "Ukoliko skupštinska većina i ubuduće bude na ovaj način radila i provodila samovolju nećemo dolaziti na zasjedanja", poručio je Ivanković.

Na izjavu gradonačelnika Slavka Vučurevića da opozicioni odbornici nedolaskom na zasjednja "pokazuju neodgovornost", te da treba da vrate mjesečni dodatak od 500 KM, iz DNS-a su odgovorili da se slažu, ali "ukoliko on vrati po jednu platu za svako neispunjeno obećanje".

Odbornik DNS-a Srđan Bubalo kaže da bi u tom slučaju "bez plate od 3.500 KM trebalo da ostane i predsjednik Skupštine grada, jer po tri mjeseca na saziva zasjedanja".

"Nema problema da vratimo odborničke nadoknade, ako je gradonačelniku koji prima 4.000 KM zafalilo novca da plati nezaježljive odbornike skupštinske većine koji ni na kolegijume ne dolaze ako im ne plati i koji mu svaki put prije skupštine ispostave fakturu", kaže Bubalo.

On je tvrdi da to "nisu odbornici, nego reketaši".

"Četiri godine reketiraju gradonačelnika, jer drugačije ne bi mogli usvojiti nijednu odluku. Gradonačelnik treba da shvati da ti odbornici koji ga podržavaju od budžeta prave katastrofu. Svi oni su osnovali raznorazna udruženja putem kojih izvlače novac", naglašava Bubalo.

On ističe da "nema pet odbornika u skupštinskoj većini koji su spremni da podrže Vučurevića, a da se ne 'ugrade'".