Odbornici opozicionih političkih partija u Skupštini grada Trebinja SNSD-a i DNS-a danas nisu došli na sjednicu jer je smatraju nelegitimnom, ističući da je na potezu Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, koje u skladu sa zakonom treba da preduzme odgovarajuće mjere.

skupstina opozicija trebinje

Ovo je drugo zasjedanje kojem ne prisustvuju opozicioni odbornici, jer nije prihvaćen njihov prijedlog da bude održana vanredna sjednica na kojoj bi na osnovu odluke Ministarstva uprave i lokalne samuprave bile poništene odluke donesene na 37. sjednici, kada je skupštinsko rukovodstvo izvršilo verifikaciju mandata mimo Poslovnika o radu Skupštine grada.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Zdravko Butulija kaže da na ovaj način žele da izraze stav i dosljednost onim što su započeli na toj spornoj sjednici.

"Očigledno je da skupštinska većina i rukovodstvo Skupštine grada ne poštuju ono što radi i predlaže opozicija", istakao je Butulija napominjući da su odlučili da ne dođu na sjednicu dok se ne riješi pitanje legitimnosti njenog rada.

Butulija kaže da je Zakon o lokalnoj samoupravi jasno propisao dalje korake o čemu je, kako kaže, grad obaviješten.

"Bilo je dovoljno vremena da se nedostaci i 37. i narednih sjednica otklone", rekao je Butulija ističući da je svaka sjednica nelegitimna i da će sud dati konačnu riječ.
On smatra da je gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću danas samo bilo važno da njegov izvještaj "o neradu" bude usvojen.

Nedolazak odbornika SNSD-a i DNS-a na sjednicu, Vučurević je ocijenio kao "klasičnu neodgovornost".

"Svi ti odbornici su izabrani da zastupaju nečije interese za šta su i plaćeni", rekao je Vučurević i dodao da opozicioni odbornici "nikada nisu imali pozitivnu energiju prema radu Skupštine".

On je dodao da je njihov nedolazak na sjednicu "priznanje da su potpuno negativni prema interesima Trebinja i njegovih građana".

"Izvještaj gradonačelnika i načelnika odjeljenja bio je dobar povod da iznesu svoje mišljenje, ali vjerovatno nisu imali šta da kažu", rekao je Vučurević napominjući da je sa 99,45 odsto izvršen budžet za prošlu godinu, a da se ove godine budžet puni stoodstotnim planom.
U nastavku zasjedanja odbornici Skupštine grada su usvojili i prijedlog odluke o rješavanju imovinskopravnih odnosa za izgradnju zgrade Palate pravde u Trebinju na mjestu sadašnjeg vatrogasnog doma, u kojoj bi trebalo da budu smještene sve pravosudne institucije.

Prihvaćene su i odluke o prenosu prava svojine bez naknade zemljišta površine 13.000 metara kvadratnih u bivšoj kasarni na Eparhiju zahumsko-hercegovačku i primorsku, kao i investicioni projekat Eparhije.