Od Nenada Neša Jeremića, predsjednika sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi i dugogodišnjeg sportskog radnika, danas su se na komemorativnoj sjednici u velikoj sali Skupštine grada oprostili prijatelji, sportske i radne kolege, sugrađani.

omemorativna sjednica nesa jeremica

Decenijama je Nešo bio uz fudbalski klub Leotar, prvo kao golman, kasnije kao trener u Omladinskoj školi. Nije bio gost, ni prolaznik u Leotaru, već je godinama bio uz klub sa Polica, poručio je sa komemorativne sjednice Đorđe Vučinić.

"Njegovo srce je do posljednjeg otkucaja bilo za našeg Lea. Zbog toga je ostavio dubok sportski trag za sobom i mnogo je razloga da njegovo ime ostane zlatnim slovima upisano u analima fudbalskog sporta u Trebinju", kazao je Vučinić, podsjećajući da je Jeremić na golu Leotara bio preko 100 puta.

Nešo je izgubio posljednju utakmicu, a iako je bolest učinila svoje - on se nije predavao. Samo pet dana prije smrti bio je na treningu omladinske škole Leotara gdje je svoje znanje prenosio budućim generacijama. Njegova posljednja želja da se sahrani u dresu i trenerci FK Leotara, što govori sve o njemu.

Ostaće Nešo upamćen i kao jedan od rijetkih koji se zalagao za što bolju estetiku grada u kome je rođen, ali i po tome što je vrijednosti morala i etičnosti ugradio i izgradio u svojoj porodici, na svom radnom mjestu, naveo je Dragan Simović - predsjednik Regionalnog sindikata.

Jeremić je preminuo u 61. godini u Trebinju.

Sahrana Neša Jeremića je danas u 15.00 sati na Gradskom groblju u Podgljivlju.

omemorativna sjednica nesa jeremica